Ο Ολάντ συγκαλεί τη Βουλή και τη Γερουσία μαζί -Είναι μόλις η τρίτη φορά στην Ιστορία της Γαλλίας που θα γίνει - iefimerida.gr

Ο Ολάντ συγκαλεί τη Βουλή και τη Γερουσία μαζί -Είναι μόλις η τρίτη φορά στην Ιστορία της Γαλλίας που θα γίνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια εξαιρετικά σπάνια κίνηση, που έχει γίνει μόνο δύο φορές ακόμη στη Γαλλία προχωρά ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το απόγευμα.

Συγκεκριμένα, θα συγκαλέσει το Κογκρέσο των κοινοβουλίων (Congrès des Parliamentaires) μια συνάντηση των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, της Γερουσίας και της Εθνοσυνέλευσης (Βουλής), σήμερα το απόγευμα στις Βερσαλίες στις 16:00 ώρα Γαλλίας.

Εκεί, ο κ. Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά μέτρων ασφαλείας μετά τις επιθέσεις του Παρισιού.

Η κίνηση αυτή είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς είναι η τρίτη φορά που συγκαλείται στην ιστορία της Γαλλίας. Είχε συγκληθεί ξανά επί Καρόλου Λουδοβίκου Ναπολέοντα Βοναπάρτη (ανιψιού του Ναπολέοντα Βοναπάρτη) το 1848 και πιο πρόσφατα, το 2009 από τον Νικολά Σαρκοζί με αφορμή την οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κονγκρέσο Φρανσουά Ολάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ