Μια άλλη ματιά: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι των νέων και προοδευτικών ανθρώπων - iefimerida.gr

Μια άλλη ματιά: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι των νέων και προοδευτικών ανθρώπων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τζιχαντιστές χτύπησαν την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, εκεί που συχνάζει η νεολαία και όπου συνευρίσκονται άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, σχολιάζει ο δημοσιογράφος του αμερικανικού σάιτ Fusion.


Οι στόχοι βρίσκονταν στο κέντρο του Παρισιού, στην δεξιά όχθη, εκεί που επικεντρώνεται η ζωή και η γιορτή της πόλης τα βράδια της Παρασκευής. Τα καφέ Le Carillon, La Belle Equipe, Le Petit Cambodge είναι μέρη όπου οι νεαροί Παριζιάνοι βρίσκονται για να πιούν ένα ποτήρι και να συζητήσουν. Εκεί συναντούν τους φίλους τους για μια μπύρα και κάτι για τσίμπημα πριν να πάνε κάπου αλλού για το βράδυ.

Μια άλλη ματιά: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι των νέων και προοδευτικών ανθρώπων | iefimerida.gr 0
Μια άλλη ματιά: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι των νέων και προοδευτικών ανθρώπων | iefimerida.gr 1
Μια άλλη ματιά: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι των νέων και προοδευτικών ανθρώπων | iefimerida.gr 2


Δεν πρόκειται για μέρη που συχνάζουν τουρίστες και επιχειρηματίες, συνεχίζει η ανάλυση του αμερικανού δημοσιογράφου, αλλά για μέρη που βρίσκει κανείς Παριζιάνους και κατοίκους των προαστίων. Είναι τοποθεσίες όπου συνυπάρχουν εργάτες και πιο προνομιούχοι, έρχονται άνθρωποι από όλες τις φυλές του κόσμου, είναι μέρη που έχουν κάτι το αυθεντικό.
Εκεί βρίσκει κανείς χίπστερ σοσιαλιστές, εκεί εκλέγεται η δήμαρχος του Παρισιού καθώς και οι περισσότεροι υποψήφιοι Οικολόγοι, ενώ η υπόλοιπη πόλη ψηφίζει τους δεξιούς πολιτικούς ή υποψηφίους συντηρητικούς που δεν συμπαθούν τους μετανάστες.
Οι τρομοκράτες, όποια κι αν είναι τα κίνητρά τους, χτύπησαν την καρδιά του προοδευτικού Παρισιού. Δεν χτύπησαν στα Ηλύσια Πεδία ή στην Παναγία των Παρισίων όπου συχνάζουν τουρίστες. Δεν χτύπησαν την αριστερή όχθη όπου διαμένουν κυρίως εύποροι Γάλλοι και συντηρητικοί.

Οι διαπιστώσεις αυτές ισχύουν ακόμη περισσότερο για το Μπατακλάν, το πιο πολυ-πολιτισμικό και εναλλακτικό μέρος του Παρισιού.

Μια άλλη ματιά: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι των νέων και προοδευτικών ανθρώπων | iefimerida.gr 3


Η ίδια διαπίστωση ισχύει και για το Stade de France: στόχευαν ένα λαϊκό μέρος, όπου η δημοκρατική αξιοκρατία έχει το πάνω χέρι. Στόχευαν την πολύ-εθνική Γαλλία, την πολύ-πολιτισμική Γαλλία που προοδεύει και προχωράει.

Μια άλλη ματιά: Οι τζιχαντιστές χτύπησαν το Παρίσι των νέων και προοδευτικών ανθρώπων | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακελειό Παρίσι νέοι προοδευτικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ