Νέα σενάρια για το μακελειό στο Παρίσι - Μπορεί να το έκανε η Αλ Κάιντα και όχι το ΙSIS - iefimerida.gr

Νέα σενάρια για το μακελειό στο Παρίσι - Μπορεί να το έκανε η Αλ Κάιντα και όχι το ΙSIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα σενάρια για την οργάνωση που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τους LA Times που επικαλούνται υψηλόβαθμες Αμερικανικές Αρχές που έχουν γνώση των ερευνών στη Γαλλία, οι επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να μην έγιναν από το Ισλαμικό Κράτος. Πιο συγκεκριμένα οι πηγές που μιλούν ανώνυμα γιατί οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη αναφέρουν ότι αν και το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα και παρά το γεγονός ότι Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταφέρθηκε εναντίον τους, δύο στοιχεία οδηγούν στην υπόθεση ότι η Αλ Κάιντα είναι πίσω από τις επιθέσεις. Το πρώτο είναι το ότι οι αυτές έγιναν σε πολλαπλά σημεία και το δεύτερο είναι ότι επέλεξαν ευάλωτους στόχους.

Όπως τονίζουν οι συγκεκριμένες πηγές, οι αρχές ακόμα προσπαθούν να καθορίσουν ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις.

Πάντως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πυρήνας των επιθέσεων ήταν οι γειτονιές στις Βρυξέλλες. Εκεί οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι σχεδιάστηκαν τα χτυπήματα και εκεί στρατολογήθηκαν πολλοί από τους δράστες.

Όσον αφορά τους τελευταίους, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα είναι εξοικειωμένοι με την γαλλική κουλτούρα και τη Παριζιάνικη ιδιαίτερα, ενώ είναι «πολύ πιθανό» μερικοί από αυτούς να ζούσαν στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλ Καΐντα LA Times επίθεση Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ