Ποστάρουν φωτογραφίες στο hashtag #RechercheParis -Ψάχνουν τα αγνοούμενα παιδιά τους και φίλους τους στα social media [εικόνες]

Με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 127 επιβεβαιωμένους νεκρούς (ξένα μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό κατά πολύ) και πάνω από 200 τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομισθεί σε διάφορα νοσοκομεία του Παρισιού, όπως είναι φυσικό η αγωνία χτυπάει «κόκκινο» για τους συγγενείς και τους φίλους ατόμων που βρίσκονταν σε κάποιο από τα μέρη που έγιναν οι χθεσινές επιθέσεις. Πολλοί από αυτούς, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους χρησιμοποιούν το hashtag #RechercheParis.


Οι περισσότεροι ζητούν από τους χρήστες κοινωνικής δικτύωσης να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί τους, σε περίπτωση που δουν κάπου το άτομο της φωτογραφίας.

Τα hashtag-amber alert, αναδημοσιεύονται στα social media σκοπεύοντας στο να βρεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το άτομο που αγνοείται.

Οι περισσότεροι που έκαναν χρήση του #RechercheParis, είναι συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι των ατόμων που δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

H Bαλέρια Σολεσίν είναι 28 ετών και χθες βρισκόταν στο Μπατακλάν. Η πρεσβεία της Ιταλίας στη Γαλλία την ψάχνει...

Ο Σάιμον Μινότο ψάχνει την Σαρλότ...

Ακόμη ένας νέος που χθες το βράδυ ήταν στο Μπατακλάν και σήμερα τον ψάχνουν οι φίλοι του...

Δεν λείπουν και οι μαζικές αναζητήσεις αγνοουμένων...

Με το ίδιο hashtag ενημερώνουν και για τις περιπτώσεις ατόμων που νωρίτερα αναζητούνταν και τελικά βρέθηκαν, όπως συνέβη στην περίπτωση του Αμπντέλ Ραζάκ, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο Πομπιντού. «Είναι ζωντανός αλλά βαριά τραυματισμένος», γράφει το άτομο που προφανώς τον έψαχνε.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση της κόρης του Τζορτζ Σαλινέ. Ο πατέρας ενημέρωνε ότι δεν έχει ακόμη νέα της, υπενθυμίζοντας ότι βρισκόταν στο Μπατακλάν...

Να σημειωθεί πως σύμβουλος του δημάρχου του Παρισιού, ειδοποίησε χτες τους κατοίκους να μην βγαίνουν στους δρόμους και να κλειστούν σπίτια τους.

Ακόμη, το Facebook προκειμένου να βοηθήσει σε όλη αυτή την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ενεργοποίησε την υπηρεσία «I'm safe» («Είμαι ασφαλής»). Στόχος είναι όσοι ζουν στη γαλλική πρωτεύουσα να ενημερώσουν τα κοντινά κι αγαπημένα τους πρόσωπα ότι είναι καλά και ασφαλείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι #RechercheParis hashtag

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ