«Καρμενσίτας» για παιδιά στη Λυρική Σκηνή [εικόνες] - iefimerida.gr

«Καρμενσίτας» για παιδιά στη Λυρική Σκηνή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι όπερα και μπαλέτο, βασίζεται στην «Κάρμεν» του Μπιζέ και ανεβαίνει από 22 Νοεμβρίου.

Μια όπερα μου μιλάει για τη χαρά τη ζωής, το σύντομο του βίου και την ανάγκη να επενδύουμε στις αξίες που μας φέρνουν κοντά – όπως είναι η φιλία, η αγάπη, η αλληλεγγύη. Η υπόθεση του έργου διιαδραματίζεται σε ένα πάρκο, ένα κυριακάτικο πρωινό. Εκεί, μια παρέα παιδιών, ένα τάγμα προσκόπων και κάποιοι ηλικιωμένοι επισκέπτες συναντώνται και μοιράζονται εμπειρίες και όνειρα. Αυτή είναι η «Καρμενσίτας», μια πρωτότυπη παραγωγή η οποία βασίζεται στην ιδέα της Α' Χορεύτριας του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Μαρίας Κουσουνή, και συνδυάζει την όπερα με το μπαλέτο. Το έργο βασίζεται στην όπερα «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ. «Σκοπός ήταν να δημιουργήσω ένα ρεαλιστικό-φανταστικό έργο που είτε βρίσκεσαι μέσα σε αυτό είτε έξω από αυτό ως παρατηρητής, να βλέπεις τη ζωή όπως τότε που ήμασταν παιδιά. Αληθινά, πραγματικά, γεμάτοι ενθουσιασμό» λέει η Μαρία Κουσουνή.

«Καρμενσίτας» για παιδιά στη Λυρική Σκηνή [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με όχημα τη διάσημη μουσική του Μπιζέ, οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ και διακεκριμένοι μονωδοί θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο της αθωότητας, μέσα από μια πολύχρωμη, αστεία αλλά και συγκινητική παράσταση. Η χορογραφία της Μαρίας Κουσουνή βασίζεται στις τεχνοτροπίες του μπαλέτου, ενσωματώνοντας παράλληλα και το σύγχρονο χορευτικό λεξιλόγιο, σε μια παράσταση γεμάτη από την ενέργεια των παιδιών. Στον ρόλο της Καρμεν, εναλλάξ, οι Αιμιλία Γάσπαρη, Ευριδίκη Ισαακίδου, Νατάσα Σιούτα, Αλίνα Στεργιανού.

«Καρμενσίτας» για παιδιά στη Λυρική Σκηνή [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η παράσταση
«Καρμενσίτας»
Χορογραφία: της Μαρία Κουσουνή
Εθνική Λυρική Σκηνή Θεατρο Ολύμπια: Ακαδημίας 59,61, τηλ. 210 3662100
Πρεμιέρα: 22/11
Διάρκεια: εως 24/04/2016

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καρμενσίτα όπερα μπαλέτο λυρική σκηνή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ