Αφηγήσεις που σοκάρουν -Οι ιστορίες που δεν είπαν ποτέ ξανά οι Γιατροί του Κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Αφηγήσεις που σοκάρουν -Οι ιστορίες που δεν είπαν ποτέ ξανά οι Γιατροί του Κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ήταν πολύ δύσκολο να εξηγήσω στους γονείς ότι έπρεπε να αφήσουν σε μένα να διαχειριστώ τη σωρό του παιδιού τους που μόλις είχε πεθάνει από Έμπολα»

Αφηγήσεις που σοκάρουν, αφηγήσεις που δείχνουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης, η αναζήτηση μιας ζωής με αξιοπρέπεια, γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή διαφορετικών ανθρώπων, ξένοι που ήρθαν κοντά για μια στιγμή και η μοίρα τους άλλαξε για πάντα. Στιγμές συγκινητικές, γεμάτες ευαισθησία και αλληλεγγύη που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στις αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο απεικονίζονται μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 18 έως και τις 22 Νοεμβρίου με με τιτλο «Untold Stories» και αφορμή τα 25 χρόνια παρουσίας της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Αφηγήσεις που σοκάρουν -Οι ιστορίες που δεν είπαν ποτέ ξανά οι Γιατροί του Κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Μία έκθεση φωτογραφίας, προβολή ενός αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ, παρουσιάσεις και συζητήσεις για τα 25 χρόνια του Ελληνικού Τμήματος.
25 και οι φωτογραφικές ιστορίες, μέσα από 25 πορτρέτα γιατρών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των ανθρωπιστικών κρίσεων από την ίδρυση του Ελληνικού Τμήματος το 1990 μέχρι σήμερα, μεσα απο το φακό της Μαριλένας Σταφυλίδου. Η φωτογράφος είναι μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από το 1993 και με τις αποστολές από την Παλαιστίνη και τη Σερβία, μέχρι την Ινδία και το Ιράκ στο ενεργητικό της, «βάζει στο κάδρο» τους πρωταγωνιστές γιατρούς. «Σε αυτήν την έκθεση προσπάθησα να αποτυπώσω στα πρόσωπά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τις δικές τους προσωπικές στιγμές αλήθειας», αναφέρει η φωτογράφος.

Αφηγήσεις που σοκάρουν -Οι ιστορίες που δεν είπαν ποτέ ξανά οι Γιατροί του Κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Κλαίρη Γιαμαλή, Συντονίστρια Ανθρώπινου Δυναμικού. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Στήσαμε καταυλισμό προσφύγων για 50.000 άτομα. Χρειαζόμασταν 600 άτομα που με κλήρωση θα δούλευαν μαζί μας. Ένας έσκισε την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου για να δώσει το όνομά του. φωτο Μαριλένα Σταφυλίδου

«25 χρόνια χωρίς σύνορα - The Untold Stories» είναι και ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει ο Γιάννης Μαυρογένης (Σάββατο 21/11, ώρα 20:00), κατορθώνοντας να χωρέσει μέσα σε 70 λεπτά τις μεγαλύτερες νίκες, αγωνίες και προκλήσεις του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
Παράλληλα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ανοιχτή συζήτηση για το κοινό με τίτλο: «Προσφυγική κρίση: Προκλήσεις και Διλήμματα» (Παρασκευή 20/11, 18:00), κατά την οποία θα αναλυθούν οι προβληματισμοί, τα όρια και τα περιθώρια στην ανταπόκριση οργανώσεων, της κοινωνίας και της ίδιας της Πολιτείας καθώς και ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα «Εργασία στις Αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα» (Σάββατο 21/11, 10.00-18.30) .

«Μου είπε ότι πονούσε το μισό του σώμα. Η εξέταση δεν έβγαλε άκρη. Μετά κατάλαβα ότι κοιμόταν μόνο από τη μια μεριά επειδή δεν χωρούσαν αλλιώς 120 άτομα σε 60 τετραγωνικά κελί.» για όλους εκείνους που επιθυμούν μια ξεχωριστή επαγγελματική σταδιοδρομία, χωρίς σύνορα.

Η εκθεση
«The Untold Stories»
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100 Γκάζι

Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση
Ξενίας 15, Αθήνα,
Τηλ: 210 5200500,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιατροί του κόσμου Εμπόλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ