Αντιφθειρικά Apaisyl: Με μια εφαρμογή ξεχάστε ψείρες και κόνιδες [εικόνες] - iefimerida.gr

Αντιφθειρικά Apaisyl: Με μια εφαρμογή ξεχάστε ψείρες και κόνιδες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φθινόπωρο αποτελεί από τις ιδανικότερες περιόδους εξάπλωσης των κρουσμάτων ψείρας, ειδικά μετά με την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο και τις διάφορες δραστηριότητες. Τα προβλήματά της βέβαια αντιμετωπίζουν κατ’επέκταση και οι γονείς.

Αντιφθειρικά Apaisyl: Με μια εφαρμογή ξεχάστε ψείρες και κόνιδες [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Η προσβολή από ψείρες σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κακές συνθήκες υγιεινής. Συνήθως εμφανίζονται στα σχολεία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Η εξάπλωση τους γίνεται πολύ γρήγορα, μέσω άμεσης επαφής στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο αλλά και, πιο σπάνια, από βούρτσες, τσιμπιδάκια μαλλιών, καπέλα, μαξιλάρια, κλπ. Μια απλή επαφή είναι αρκετή για να μεταπηδήσει μια ψείρα από τον έναν στον άλλον. Κάθε χρόνο μολύνονται παιδιά ηλικίας 2 έως 8 ετών σε αναλογία 40%.

Συμπτώματα:

Αντιφθειρικά Apaisyl: Με μια εφαρμογή ξεχάστε ψείρες και κόνιδες [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Το κυριότερο είναι φυσικά η φαγούρα που προκαλεί το ξύσιμο του τριχωτού της κεφαλής. Κύρια ένδειξη μόλυνσης είναι η φαγούρα στον αυχένα και πίσω από τα αυτιά. Ενδεχομένως να παρατηρήσετε μικρά σπυριά. Η παρουσία της ψείρας είναι ορατή με γυμνό μάτι. Είναι όμως πολύ δύσκολο να εντοπισθούν γιατί είναι πολύ ευέλικτες και μόλις αισθανθούν κίνηση κρύβονται. Ωστόσο, σταματούν με το νερό και έτσι είναι πιο εύκολο να βρεθούν σε βρεγμένα μαλλιά. Μόνο με το πέρασμα των μαλλιών με μια πολύ λεπτή χτένα είναι δυνατόν να ανιχνεύσετε τις ψείρες. Οι κόνιδες εντοπίζονται ευκολότερα, έχουν άσπρο ή γκρίζο-άσπρο χρώμα και μοιάζουν με πιτυρίδα. Σε αντίθεση όμως με την πιτυρίδα απομακρύνονται πολύ δύσκολα από την τρίχα.

Η σωστή πρόληψη μπορεί να αποβεί χρήσιμη!

Αντιφθειρικά Apaisyl: Με μια εφαρμογή ξεχάστε ψείρες και κόνιδες [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Για να μειώσετε τον κίνδυνο προσβολής και να ανιχνεύσετε άμεσα μια τυχόν προσβολή από ψείρες κάντε τα ακόλουθα:
Μαζεύετε πάνω τα μακριά μαλλιά ώστε να περιορίζετε το πρόσφορο έδαφος για την ψείρα
Ελέγχετε τακτικά τα μαλλιά του παιδιού σας με τη βοήθεια ειδικής χτένας, ακόμα κι αν δεν υπάρχει φαγούρα. Η ένταση της φαγούρας εξαρτάται από την ευαισθησία του κάθε ατόμου στο σάλιο που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του τσιμπήματος της ψείρας κι έτσι κάποια παιδιά, ενώ έχουν μολυνθεί, δεν έχουν ιδιαίτερη φαγούρα
Συμβουλέψτε τα παιδιά σας να μην ανταλλάσουν καπέλα, σκουφιά, κασκόλ, βούρτσες κλπ. Να φοράτε σκουφάκι στην πισίνα

Πώς να απαλλαγείτε από τις ψείρες και την κόνιδα:

Σίγουρα γνωρίζετε πολλές σπιτικές μεθόδους, οι οποίες στο παρελθόν ήταν ως κάποιο βαθμό αρκετά αποδοτικές, αν και δυσάρεστες για τα παιδάκια αλλά και ανθυγιεινές, όπως το πετρέλαιο ή το ξύδι! Άλλες κλασσικές μέθοδοι, αποτελούνται από εντομοκτόνους ουσίες στις οποίες όμως, λόγω ευρείας και ακατάλληλης χρήσης, οι ψείρες αναπτύσσουν αντίσταση ενάντια σε παρασκευάσματα με βάση αυτές.
Τα σωστά βήματα για τη θεραπεία:

  • Ελέγξτε τα μαλλιά όλων των μελών του σπιτιού και κάντε θεραπεία σε όλους την ίδια μέρα.
  • Για να απολυμάνετε τα διάφορα αντικείμενα (βούρτσες, τσιμπιδάκια) κλείστε τα σε πλαστική σακούλα για μερικές ημέρες ώστε να πεθάνουν τα παράσιτα.
  • Σεντόνια, παπλώματα και είδη ρουχισμού μπορούν να απολυμανθούν με πλύσιμο στο πλυντήριο στους 60 βαθμούς C.
  • Περάστε με ηλεκτρική σκούπα πολυθρόνες, καναπέδες, καρέκλες και μετά πετάξτε την σακούλα της σκούπας.
Αντιφθειρικά Apaisyl: Με μια εφαρμογή ξεχάστε ψείρες και κόνιδες [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Η αντιφθειρική σειρά Apaisyl:

Apaisyl Xpert:
Το Apaisyl Xpert είναι μια δραστική λοσιόν αγωγής που σκοτώνει 100% τις ψείρες και 100% την κόνιδα με 1 μόνο εφαρμογή, χάρη στην πατενταρισμένη φόρμουλα με μικροσφαιρίδια.
Το Apaisyl Xpert αφήνει τα μαλλιά καθαρά, απαλά και ευκολοχτένιστα. Είναι εύκολο στη χρήση, δεν στάζει και ξεπλένεται εύκολα.
Δοκιμασμένο υπό παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολoγικό έλεγχο. Κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 2 ετών.
Περισσότερα: http://bit.do/apaisylgr-xpert

Apaisyl Poux:
Το Apaisyl Poux είναι μια θεραπεία που καταπολεμά ψείρες και κόνιδα και περιλαμβάνει μια λοσιόν και μια ειδική μεταλλική χτένα. Έχει άμεσο αποτέλεσμα με μία εφαρμογή 15 λεπτών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στεγνά μαλλιά ως θεραπεία αλλά και για το λούσιμο των μαλλιών. Δεν περιέχει καμία τοξική ουσία ούτε εντομοκτόνο. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 2 ετών.
Περισσότερα: http://bit.do/apaisylgr-poux

Apaisyl Poux Prevention Spray:
Το Apaisyl Poux Prevention Spray είναι απωθητικό σπρέυ για τις ψείρες με φυσικό ενεργό συστατικό Citriodiol® για πρόληψη και προστασία. Έχει αποδεδειγμένη δράση και προστασία για 12 ώρες (όλη μέρα στο σχολείο), διατηρώντας τις ψείρες μακριά και προλαμβάνει την επανεμφάνιση μετά από θεραπεία.
Περισσότερα: http://bit.do/apaisylgr-poux-prevention-spray

Αντιφθειρικά Apaisyl: Με μια εφαρμογή ξεχάστε ψείρες και κόνιδες [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Και μην ξεχάσετε!

  • Κάνετε σωστά την αγωγή
  • Απλώστε το προϊόν ομοιόμορφα σε όλο το κεφάλι
  • Ακόμη κι αν έχετε απαλλαγεί από όλες τις ψείρες και τις κόνιδες επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε 7 μέρες για την αποφυγή επανεμφάνισης
  • Μετά από κάθε λούσιμο εξετάστε προσεκτικά το τριχωτό της κεφαλής με μια λεπτή μεταλλική χτένα
  • Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Apaisyl ή στην σελίδα Apaisyl Greece στο Facebook!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυναίκα μαντήλι φυλάκιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ