Οι 3 ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Τσαγγάρη, Ζώης, Γιάνναρης. Τρεις σημαντικοί σκηνοθέτες έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ και προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον στη συμπρωτεύουσα. Περιμένουμε να δούμε τις ταινίες και στην Αθήνα.

1. «Chevalier»
Σκηνοθεσία: Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Όλοι οι προβολείς στο «Chevalier» που έχει για «κράχτη» τον Σάκη Ρουβά, έναν εκ των πρωταγωνιστών. Η ταινία αναφέρεται σε μια παρέα αντρών που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζουν «Chevalier». To «Chevalier» είναι τόσο διασκεδαστικό όσο και ανταγωνιστικό. Κανείς δεν πρέπει να κατέβει από το σκάφος αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς, Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Chevalier»

2. «Interruption»
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης
Εδώ η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι η τέχνη τη ζωή. Η παράσταση της «Ορέστειας» αρχίζει, όταν ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και το θέατρο βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών με όπλα στα χέρια ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητούν συγγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. To «Interruption» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα στο 72° Φεστιβάλ Βενετίας στο διαγωνιστικό τμήμα «Orizzonti», που προβάλλει τις τελευταίες τάσεις στο παγκόσμιο σινεμά.
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Αλεξία Καλτσίκη, Έλενα Τοπαλίδου, Μαρία Καλλιμάνη.


3. «Ξύπνημα της άνοιξης»
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης

Αυτή είναι η έκτη μεγάλου μήκους ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη. Μετά από «Την άκρη της πόλης», τον «Δεκαπενταύγουστο», τον «Όμηρο» και το «Man at sea», ο Κωνταντίνος Γιάνναρης καταπιάνεται με την ιστορία πέντε εφήβων που στήνουν μια ένοπλη συμμορία σε μια πόλη όπου τα πάντα καταρρέουν λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσορτέκης, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Δάφνη Ιωκακειμίδου Πατακιά, Κωνσταντίνος Ελμα- Τζίογλου, Κώστας Νικούλις, Άγγελος Τζάγια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Ξύπνημα της άνοιξης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ