Οταν έδιωξαν την Μέριλ Στρηπ από ρόλο γιατί ήταν «πολύ άσχημη» [εικόνες]

Είναι μια ιστορία που την έχει διηγηθεί πολλές φορές η ίδια η Μέριλ Στρηπ και την ανέβασαν εκ νέου στο λογαριασμό της οι φαν της, στις 10 Νοεμβρίου.

Είναι η ιστορία με το κάστινγκ της ταινίας King Kong.


Γράφει κάτω από τη φωτογραφία, στο facebook:
«Είμαι εγώ, γυρίζω στο σπίτι. Επιστρέφω από μια οντισιόν για το ρόλο στην ταινία Κινγκ Κονγκ, στην οποία μου είπαν ότι είμαι πολύ άσχημη για να παίξω. Ηταν μια κρίσιμη στιγμή για μένα. Αυτό το σχόλιο, που ειπώθηκε χωρίς καμμιά ενοχή, θα μπορούσε να με απομακρύνει από το όνειρό μου να γίνω ηθοποιός. Η θα μπορούσε να με αναγκάσει να πάρω κουράγιο και να με υποχρεώσει να πιστέψω στον εαυτό μου.
Οταν μου το είπαν, πήρα μια βαθειά αναπνοή και είπα: «Λυπάμαι που νομίζετε ότι είμαι πολύ άσχημη για την ταινία σας, αλλά δεν είναι παρά μια γνώμη σε έναν ωκεανό κι εγώ θα βρω και άλλες γνώμες, καλύτερες».
Σήμερα έχω 18 Academy Awards.»


Η ιστορία γράφηκε από τους φαν της, γιατί η Μέριλ Στρηπ έχει πάρει μόνο 3 Academy Awards. Αλλά η ιστορία είναι πραγματική και η ηθοποιός την έχει διηγηθεί πολλές φορές.
Ο παραγωγός της ταινίας King Kong ήταν ο διάσημος Dino DeLaurentis (Οι Τρεις Ημέρες του Κόνδορα, Οι Νύχτες της Καμπίρια κλπ). Ο γιός του είχε δει την Μέριλ Στρηπ στο θέατρο και την είχε προτείνει για τον ρόλο. Εκείνος, πράγματι, την είδε και φώναξε, στα ιταλικά: «che brutta!»: «τι άσχημη που είναι»...

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι τον ρόλο τελικά πήρε η Τζέσικα Λανγκ:


Σε ένα πορτρέτο που είχε αφιερώσει το Vanity Fair στην διάσημη ηθοποιό, το 2010, εκείνη είχε εξηγησει ότι πέρασε πολλά χρόνια να σκέφτεται ότι δεν είναι αρκετά όμορφη. Εξάλλου, για το Χόλιγουντ ακόμη δεν θεωρείται όμορφη, είπε.


Η φωτογράφος Brigitte Lacombe, η οποία φωτογράφισε την Μέριλ Στρηπ πολλές φορές από το 1970 και μετά, λέει για εκείνη:
«Δεν είναι μια ομορφιά όπως οι άλλες. Είχε έναν διαφορετικό αέρα. Είχε πράγματα που την έκαναν διαφορετική. Αυτό ίσχυε για τότε αλλά ισχύει και για σήμερα. Ο σκηνοθέτης Mike Nichols έχει πει γι'αυτή «Νομίζεις ότι έχει καταπιεί μια λάμπα φωτισμού». Υπάρχει πάνω της κάτι το εντελώς διαφανές, μια λάμψη που είναι χτυπητή αλλά πολύ σικάτη».


Μετά από χρόνια κόμπλεξ με την εμφάνισή της, η Στρηπ αποφάσισε να μην ξαναασχοληθεί:
«Πέρασα ένα μεγάλο μέρος στη ζωή μου να ανησυχώ αν είμαι αρκετά ελκυστική. Κάποια στιγμή κουράστηκα να ανησυχώ. Εξάλλου δεν ήμουν και ποτέ ιδιαίτερα όμορφη».
Η Στρηπ έχει αρνηθεί ως σήμερα να υποβληθεί σε πλαστική προσώπου αλλά είναι η άρνηση της να υποκύψει στις χολιγουντιανές πρακτικές που δίνουν στην ερμηνεία της δύναμη και αλήθεια. Είναι από τις λίγες ηθοποιούς του Χόλιγουντ που ερμηνεύει ρόλους στα 60 της. «Μόνο αυτή έσπασε το γυάλινο τζάμι της ηλικίας στο Χόλιγουντ. Ποτέ, ποτέ πριν δεν είχε ξανασυμβεί», λέει ο Mike Nichols, ο οποίος έχει γυρίσει μαζί της πολλές φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέριλ Στρηπ ρόλο άσχημη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ