Η ΙΒΜ αποκτά την πρώτη γυναίκα CEO - iefimerida.gr

Η ΙΒΜ αποκτά την πρώτη γυναίκα CEO

Βιρτζίνια Ρόμετι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βιρτζίνια Ρόμετι θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στον τεχνολογικό κολοσσό που ακούει στο όνομα ΙΒΜ. Η Ρόμετι, η οποία σήμερα είναι αντιπρόεδρος και διευθύντρια πωλήσεων και στρατηγικής στον αμερικάνικο κολοσσό, θα πάρει τη θέση του σημερινού CEO, Σαμ Παλμισάνο.

Επισήμως, η 54χρονη Ρόμετι θα αναλάβει τα καθήκοντά της από 1/1/2012, ενώ ο Παλμισάνο θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου της εταιρίας. Η «Τζίνι», όπως τη φωνάζουν χαϊδευτικά οι συνάδελφοί της, θα είναι κατά σειρά η 9η CEO, στα 100 χρόνια που υπάρχει η εταιρία.

Τόσο η νέα επικεφαλής όσο και ο απερχόμενος CEO, βοήθησαν την μετάβαση της εταιρείας, από πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών στην πώληση κυρίως λογισμικού και υπηρεσιών.

Η Βιρτζίνια Ρόμετι έχει βρεθεί πολλές φορές στη λίστα του περιοδικού Fortune για τις ισχυρότερες γυναίκες του αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ