Οι μυθικοί ήρωες χορεύουν στο θέατρο «Πόρτα» [εικόνες]

Μήπως ο Οδυσσέας, ο Ηρακλής, ο Beowulf και ο Superman είναι τελικά το ίδιο; Όλοι τους μεγάλοι πολεμιστές που μάχονται τα δαιμόνια και τους δράκοντες της εποχής τους;


Η χορευτική performance «The Hero», η νέα δουλειά της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη, παρουσιάζεται στο θεατρο «Πόρτα». Πρόκειται για ένα σόλο με τον χορευτή Νώντα Δαμόπουλο, βασισμένο στην έννοια του ήρωα ως ιστορικό πρόσωπο αλλά και ως αποτέλεσμα ανθρώπινης επινόησης.


Η Σοφία Μαυραγάνη, συνθέτει επί σκηνής έναν ήρωα, υβριδικό και πολυμορφικό, ο οποίος έρχεται να μας αφηγηθεί την ιστορία του και να μας εξηγήσει το ανεξήγητο. Όπως στις προηγούμενες δουλειές της, έτσι και εδώ, συνηθίζει να δημιουργεί και να οργανώνει το σκηνικό υλικό με όρους παιχνιδιού, δίνοντας έμφαση στο χιούμορ. Αυτό που ερευνά με τα έργα της η χορογράφος είναι η ίδια η ταυτότητα του παραστατικού δρώμενου. Πειραματίζεται με τα συστατικά και τα όρια του, αλλοιώνοντας τις συνθήκες που το ορίζουν και εισάγοντας στοιχεία απρόβλεπτα και μεταβλητά.

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Νώντας Δημόπουλος είναι αθλητής, απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Δέσποινα Γρηγοριάδου» και ερευνά την σχέση αθλητισμού και παραστατικών τεχνών. Η Σοφία Μαυραγάνη είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer και έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ανεξάρτητα θέατρα, καθώς και σε φεστιβάλ.

Η παράσταση
«The Hero», της Σοφίας Μαυραγάνη
Θέατρο Πόρτα : Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 210 7711333
Παίζεται: Κάθε Δευτέρα από 30/11
Ώρα έναρξης: 21.15
Διαρκεί: 50 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (άνεργοι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χορός κόμικς θέατρο Πόρτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ