ΕΚΤ: Υπάρχει θετική δυναμική στην ελληνική οικονομία - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Υπάρχει θετική δυναμική στην ελληνική οικονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αισιόδοξα μηνύματα των προσπαθειών της ελληνικής οικονομίας, κατέγραψε ο Μπενουά Κερέ. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε πως «καταγράφεται μια θετική δυναμική στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο».

Με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Μπενουά Κερέ μίλησε για θετική δυναμική από την ημέρα της συμφωνίας του Ιουλίου αν και επεσήμανε πως η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δεν θα είναι εύκολη.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, όπου εντείνεται η κοινωνική δυσαρέσκεια, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το «κουαρτέτο» (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, ΕΜΣ) για ορισμένα από τα στοιχεία του νέου προγράμματος στήριξης το οποίο συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, ο Κερέ επισήμανε ότι «κανένας δεν είχε πει ότι θα είναι εύκολο» να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που καλείται να προωθήσει η Αθήνα.

«Εντούτοις, καταγράφεται μια θετική δυναμική από τον Ιούλιο που αρχίζει να φέρνει καρπούς», πρόσθεσε ο Κερέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπενουά Κερέ ΕΚΤ ελληνική οικονομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ