Η πρόταση της ΕΕ στην Αφρική -Βοήθεια και διευκολύνσεις για να περιοριστεί η μετανάστευση - iefimerida.gr

Η πρόταση της ΕΕ στην Αφρική -Βοήθεια και διευκολύνσεις για να περιοριστεί η μετανάστευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βοήθεια προς τις αφρικανικές χώρες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως και ευκολότερη πρόσβαση σε βίζα και χαμηλότερο κόστος για τους μετανάστες που στέλνουν χρήματα στην πατρίδα τους.

Σε αντάλλαγμα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν τη βοήθεια αυτών των χωρών προκειμένου να περιοριστεί η μετανάστευση στην ΕΕ, αλλά και στον επαναπατρισμό των παράτυπων μεταναστών.

Το πλάνο των 17 σελίδων, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση στη Σύνοδο της Μάλτας την Πέμπτη, περιλαμβάνει δεκάδες πρωτοβουλίες σύμφωνα με το Reuters. Κάποιες έχουν υιοθετηθεί εδώ και καιρό και άλλες είναι νέες, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών στην καταπολέμηση της φτώχειας και της ανασφάλειας που οδηγεί τους Αφρικανούς στην απόφαση να αφήσουν την πατρίδα τους, όπως και στη διασφάλιση ότι όσοι τελικά το πράττουν, θα είναι ασφαλείς και θα επωφελούνται όλοι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, το πλάνο οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαίων και Αφρικανών. Μαζί με τη δέσμευση για περισσότερες συμφωνίες μεταξύ των κρατών των δύο πλευρών, ώστε να επεκταθεί και να επιταχυνθεί ο επαναπατρισμός των παράτυπων μεταναστών, οι ευρωπαϊκές κυβέρνησης θα προσφέρουν στις συνεργάσιμες αφρικανικές χώρες ευκολότερη πρόσβαση σε βίζα για όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων και για εργασία. Επιπλέον, το πρόγραμμα ανταλλαγής για Αφρικανούς φοιτητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές θα προβλέπει τη συμμετοχή διπλάσιου ανθρώπου ατόμων, σε σύγκριση με το 2014.

Ακόμη, σύμφωνα με το πλάνο, οι κυβερνήσεις δεσμεύονται να μειώσουν σε κάτω του 3%- σταδιακά έως το 2030- το κόστος της αποστολής εμβασμάτων από μετανάστες στην πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύνοδος Μάλτα μετανάστες πλάνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ