Από την κατάθεση Πανούση θα κριθεί η κλήση Παρασκευόπουλου, Τόσκα, Λάμπρου στην Επιτροπή Θεσμών - iefimerida.gr

Από την κατάθεση Πανούση θα κριθεί η κλήση Παρασκευόπουλου, Τόσκα, Λάμπρου στην Επιτροπή Θεσμών

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα όσα θα πει ο Γιάννης Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την επόμενη Τετάρτη, θα κρίνουν το αν τελικά θα θεωρηθεί αναγκαίο να κληθούν σε αυτή ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Νίκος Τόσκας και ο Πάνος Λάμπρου.

Μετά από μία συνεδρίαση με έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, προέδρου της Επιτροπής, και βουλευτών της αντιπολίτευσης, λήφθηκε αυτή η απόφαση. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ζητούσαν την άμεση κλήτευση τόσο των δύο υπουργών, όσο και του επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη και του πρώην μετακλητού υπαλλήλου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνου Λάμπρου, ο οποίος φέρεται να είχε συνομιλίες με κρατούμενους στις φυλακές.

Ειδικότερα, ο Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι πέρα από την ανάγκη άμεσης κλήτευσης του κ. Λάμπρου, πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να ασχοληθεί με την εξουσία έμμισθων ή άμισθων συμβούλων στα γραφεία των υπουργών να διαμορφώνουν πολιτικές. «Αυτό είναι ανωμαλία στο πολίτευμα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, προτείνοντας κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παρασκευόπουλου με τον κ. Πανούση.

«Δεν είμαστε δικαστήριο να κάνουμε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση κύριε Τζαβάρα. Ποτέ δεν έγινε στη Θεσμών αυτό. Η μαγνητοταινία του κ. Μπαλτάκου δεν ήρθε ποτέ να συζητηθεί εδώ. Ό,τι προκύψει από την κατάθεση του κ. Πανούση θα κληθούν οι πάντες», του απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου, ενώ η ίδια εξέφρασε επιφυλάξεις για το κατά πόσον οι δύο υπουργοί θα μπορούν να δώσουν απαντήσεις σχετικά με όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς -όπως είπε- ήδη έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχουν κάνει μήνυση κατά του κ. Πανούση.

Στην επιμονή των βουλευτών της αντιπολίτευσης να κληθεί ο Πάνος Λάμπρου αντέδρασε ο Γιάννης Γκιόλας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι κακώς ανακινήθηκε το θέμα του πρώην μετακλητού υπαλλήλου του υπουργείου. «Υπάρχουν άτομα που συμμετέχουν σε ένα κόμμα, έχουν ευαισθησίες σε ορισμένα θέματα και ασχολούνται με αυτά. Ναι, κανένας δεν αποκλείει τη λειτουργία τους κάτω από αυτό το μανδύα να συνδιαλέγονται ακόμα και με κρατούμενους. Τι είναι αυτοί; Απόκληροι της κοινωνίας και δεν μπορούν να μιλάνε μαζί τους;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης να τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να επισκέπτεται ένας σύμβουλος τις φυλακές και να συνδιαλέγεται. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι προφανές ότι πρέπει να κληθούν οι κκ Τόσκας και Παρασκευόπουλος, αφού όμως υπάρξει πλήρης αποσαφήνιση των γεγονότων, μετά την κατάθεση του κ. Πανούση.

Στις επιφυλάξεις που εξέφρασε η κ. Χριστοδουλοπούλου σχετικά με την αρμοδιότητα της Επιτροπής να καλέσει τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι η Επιτροπή έχει άμεση αρμοδιότητα για την εποπτεία τόσο της ΕΥΠ, που φέρεται να έχει κάνει τις παρακολουθήσεις, όσο και της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών), που πρέπει να είναι ενημερωμένη για κάθε άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ