Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μένη Κουμανταρέα - iefimerida.gr

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μένη Κουμανταρέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο Ιανός παρουσιάζουν το τελευταίο βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα με τίτλο «Η σειρήνα της ερήμου» που μόλις κυκλοφόρησε. Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στις 20:30 το βράδυ.

Ο Μένης Κουμανταρέας, ένας από τους πιο σπουδαίους έλληνες πεζογράφους, λάτρης της καθημερινότητας, των απλών ανθρώπων και της πόλης της Αθήνας, βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, πέρσι τον Δεκέμβριο. Η άγρια δολοφονία του, που προκάλεσε πλήθος συζητήσεων και αντιδράσεων και απασχόλησε για πολλές μέρες τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξιχνιάστηκε σχετικά γρήγορα από τις αστυνομικές αρχές. Ο θάνατος του Κουμανταρέα άφησε την ελληνική λογοτεχνία φτωχότερη, σε μια εποχή δύσκολη από όλες τις απόψεις. Τα ελληνικά γράμματα έχασαν για πάντα μια αυθεντική λογοτεχνική φωνή.

Οι εκδόσεις Πατάκη, αποτίνοντας φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συγγραφέα, κυκλοφορούν το τελευταίο γραπτό του κείμενο, το οποίο βρέθηκε στο αρχείο του έτοιμο προς έκδοση. «Η σειρήνα της ερήμου» είναι μια ιστορία μέσα σε μια άλλη ιστορία. Ένα βιβλίο μέσα σε ένα άλλο βιβλίο. Ο Μένης Κουμανταρέας έγραψε ένα σύντομο μυθιστόρημα με έντονο το εξωτικό στοιχείο της Ανατολής. Η αφήγηση είναι ευρηματική, γεμάτη απρόοπτα και εξελίξεις ενώ δεν λείπουν η χαρακτηριστική λεπτή ειρωνεία και το εκλεπτυσμένο χιούμορ του συγγραφέα.
Για το βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα θα μιλήσουν η Χλόη Κολλύρη, ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, η αρχαιολόγος Αλεξάνδρα Τράντα και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Μένη Κουμανταρέα  | iefimerida.gr 0

INFO
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, ώρα 20:30
IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μένης Κουμανταρέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ