Μία πλωτή πολιτεία-κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Μία πλωτή πολιτεία-κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη

κρουαζιερόπλοιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πλωτή «πολυκατοικία», μήκους 200 μέτρων και 165 διαμερισμάτων, κατεύπλευσε χτες στη Θεσσαλονίκη εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Πρόκειται για το «The world», ένα κρουαζιερόπλοιο τεραστίων διαστάσεων του οποίου τα διαμερίσματα, δεν έχουν να ζηλέψουν καμία από τις ανέσεις ενός «κοινού» διαμερίσματος.

Το κρουαζιερόπλοιο «The world» έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αργά χθές το απόγευμα με σκοπό να αναχωρήσει προς την Μεσόγειο. Επιβαίνοντες είναι 120 τουρίστες εκ των οποίων μερικοί έχουν... αγοράσει διαμέρισμα εντός του πλοίου, ενώ άλλοι έχουν ενοικιάσει με την διαδικασία της χρονομίσθωσης.

Φυσικά η γύρω περιοχή είναι αυτή που θα δεχθεί τις «επιδρομές» των Αμερικανών τουριστών, οι οποίοι είτε με ελικόπτερα είτε με λεωφορεία, θα επισκεφθούν μέρη όπως τα Μετέωρα, και η Βεργίνα. Πολλοί εξ αυτών φυσικά θα απολαύσουν και τις «χαρές» της συμπρωτεύουσας, καθώς θα κάνουν βόλτα στην παραλία, περιήγηση στην πόλη, φαγητό και καφέ στα Κάστρα, και στην πλατεία Αριστοτέλους αντίστοιχα.

Ένας από τους παλιότερους ναυτικούς πράκτορες της Θεσσαλονίκης, ο Βίκος Παλατζιάν, δηλώνει πως μέχρι τον Νοέμβριο στο λιμάνι της πόλης, πρόκειται να δέσουν άλλα δύο κρουαζιερόπλοια, όπως το «Αρίων», ελληνικών συμφερόντων (με πορτογαλική σημαία) που καταφθάνει αύριο, και το «Vistamar», με Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι θα επισκεφθούν, τα νησιά του Αιγαίου και τα μικρασιατικά παράλια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ