Πατάτες, καρότα και μπέικον, στο φούρνο

Από τα νοστιμότερα ογκρατέν. Χειμωνιάτικο πιάτο, δεν βαραίνει, παρότι έχει κρέμα γάλακτος και αρκετά αυγά.

Υλικά

  • 4 καρότα
  • 4 πατάτες
  • 50 γραμμάρια μπέικον
  • 1 μικρό χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλακτος
  • 100 γραμμάρια τυρί Emmental φρεσκοτριμμένο
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι, χωρίς ελαιόλαδο, χρυσίστε το μπέικον, ψιλοκομμένο
  • Βάλτε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει τα λίπη
  • Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες
  • Βάλτε λίγο βούτυρο σε ένα ταψάκι και βάλτε εναλλάξ λαχανικά και μπέικον
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, προσθέστε το γάλα και την κρέμα
  • Λίγο πιπέρι
  • Ρίξτε τη σος πάνω στα λαχανικά
  • Τρίψτε το τυρί από πάνω και ψήστε επί 1 ώρα στους 160 βαθμούς

Κόψτε τα λαχανικά κάπως έτσι:

Είναι πλήρες πιάτο, συνοδεύεται άριστα με μια πράσινη σαλάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ