Λαϊκή οργή για Μπεγλίτη-Μαγκριώτη στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Με έντονες και παρατεταμένες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι Θεσσαλονικείς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη, αλλά και τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, κατά την άφιξη τους στο ναό του Αγίου Δημήτριου.

Την ίδια ώρα τόσο ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας όσο και ο εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, Μιχάλης Παπαδόπουλος προτίμησαν να μπουν στην εκκλησία από πλαϊνή πόρτα προκειμένου να βγουνε από το κάδρο των ενδεχόμενων διαμαρτυριών. Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό και περιμένοντας τους πολιτικούς. Μόλις οι τελευταίοι έφτασαν στο σημείο έγιναν αποδέκτες φραστικών επιθέσεων, ενώ ακούστηκαν και ένα από τα γνωστά πλέον συνθήματα «Κλέφτες κλέφτες Υπουργοί δεν τα φάγαμε μαζί». Από τις αποδοκιμασίες δεν γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ρόλο αγανακτισμένου και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά το τέλος της δοξολογίας απευθύνθηκε στον υπουργό Άμυνας ζητώντας του την επαναλειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. Νωρίτερα ο κ.Άνθιμος δήλωσε πως «φτάσαμε εδώ και από δικά μας λάθη αλλά και από λάθη των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών... δεν θέλουμε άλλα αφεντικά στην πατρίδα μας». Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον κ.Μπεγλίτη είπε «οι κάτοικοι ζητούν να έχουμε τα μάτια μας 14 για τις κινήσεις των γειτονικών χωρών. Δεν επιτρέπεται να κοιτάμε απαθείς αλλά πρέπει να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας και να προτάξουμε τα στήθη μας».

Η απάντηση του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη για τις εις βάρος του αποδοκιμασίες

«Δεν είμαι πολιτικός που φροντίζω το πολιτικό μου προφίλ, ούτε με ενδιαφέρει αν τσαλακώσω το πολιτικό μου προφίλ", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: "Γνώριζα ακόμη κι όταν βρισκόμουν στην Αθήνα ότι θα γινόμουν στόχος διαμαρτυριών έξω από τον Άγιο Δημήτριο, τούτη τη μέρα την πολύ σημαντική για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αντιλαμβάνομαι τους συμπολίτες μου σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Θεσσαλονίκη. Περνάμε δύσκολους καιρούς ως χώρα και από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει όλοι να σκεφτούμε, γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για το μέλλον αυτής της χώρας, τι πρέπει αν κάνουμε. Όχι μόνο ένας εύκολος καταγγελτικός λόγος για λαϊκιστική ρητορική, αλλά πράξεις που μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν ως ανάχωμα στην κατάρρευση. Γιατί αν τώρα δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα που μπορεί να είναι και επώδυνα, η χώρα δεν έχει μέλλον. Θα μπει στο περιθώριο της Ευρώπης, στο περιθώριο της ευρύτερης περιοχής και τότε οι κίνδυνοι θα είναι μεγαλύτεροι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες του κόσμου γιατί είμαι πολιτικός και είμαι μέσα στην κοινωνία κι, όπως είπα, καταλαβαίνω απόλυτα τις διαμαρτυρίες τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ