«Για όνομα...»: Το είδαμε στο θέατρο «Αλίκη» [βίντεο] - iefimerida.gr

«Για όνομα...»: Το είδαμε στο θέατρο «Αλίκη» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά λέμε στους φίλους μας όλα όσα πιστεύουμε για αυτούς ή μόνο εκείνα που θέλουν να ακούσουν; Το πείραμα δείχνει...

Αρκεί και μόνο ένα όνομα για να φέρει τα πάνω κάτω σε μια σχέση ζωής. Αν δε, θέλεις να βαφτίσεις το μωρό σου Αδόλφο, οι φίλοι σου δεν θα το συγχωρέσουν ποτέ και ας μην έχεις στο μυαλό σου τον Χίτλερ.

«Για όνομα...»: Το είδαμε στο θέατρο «Αλίκη» [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ένα ιδεολογικής τιμής ζήτημα, ταράζει τα νερά του θεάτρου «Αλίκη» με μαέστρο τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Το έργο είναι γαλλικό και πολυβραβευμένο. Μάλιστα το 2012 μεταφέρθηκε, από τους δημιουργούς του Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ, και στη μεγάλη οθόνη με τίτλο «Prenom» («Για όλα φταίει το όνομά σου») σημειώνοντας ανάλογη επιτυχία.


Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Όταν ο πλακατζής της παρέας αποκαλύπτει ότι το όνομα του αγέννητου παιδιού του θα είναι Αδόλφος, το αποτέλεσμα της κουβέντας θα είναι καταστροφικό. Αυτή τη βραδιά, η μια κουβέντα φέρνει την άλλη, ξεκινούν οι έντονες αψιμαχίες, οι διαφωνίες και μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια, αποκαλύπτονται.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, κρατά για τον εαυτό του τη σκηνοθεσία ενός έργου «ελαφρού» όπως το χαρακτηρίζει, το οποίο όμως με εύπεπτο τρόπο μιλά για βαθιά νοήματα.

Μια σάτιρα με ψυχολογικές μεταπτώσεις, καθόλου ανάλαφρη, δεν εκβιάζει το γέλιο και μιλά για ιδεολογικές διαφορές, που τελικά επηρεάζουν σχέσεις φιλίες και οικογένειες.

«Για όνομα...»: Το είδαμε στο θέατρο «Αλίκη» [βίντεο] | iefimerida.gr 1


Επί σκηνής επιτυγχάνεται η αποτύπωση γνώριμων στιγμών που ζούμε καθημερινά με τους δικούς μας φίλους. Conceptual χαρακτήρες όλοι τους και ο σκηνοθέτης τους μοιράζει ισάξια μονολόγους έντασης, που οδηγούν στην απογύμνωση του μέχρι τώρα μανδύα που τους «έντυνε». Ηθοποιοί, που το χαρακτηριστικό ιδίωμα του καθενός στη μέχρι τώρα θεατρική του πορεία, πλουτίζει τον ρόλο του.
Μετά την παράσταση το επεξεργάζεσαι και αν είσαι τυχερός και το δεις με φίλους, το συζητάς με ένα ποτήρι καλό κρασί, όπως κάνει και η παρέα του «Αλίκη» εκείνο το μοιραίο βράδυ. ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε το βίντεο με το τραγούδι της παράστασης

Η παράσταση
«ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ...», των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Θεατρο Αλίκη: Αμερικής 4, Αθήνα, τηλ. 210 3210021
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκη Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη, Αντώνης Λουδάρος.
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή (20:00), Πέμπτη και Παρασκευή(21:00), Σάββατο (18:00 & 21:00)
Τιμή εισιτηρίου: απο 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Για όνομα θέατρο Αλίκη Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ