Αφιέρωμα στον Αντόν Τσέχοφ (Θεσσαλονίκη) - iefimerida.gr

Αφιέρωμα στον Αντόν Τσέχοφ (Θεσσαλονίκη)

Σκηνή από τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη (1999)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To πρώτο φετινό θεατρικό «Big Day» του ΚΘΒΕ είναι γεγονός. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τα πάντα για τον Ρώσο συγγραφέα!

Ένα απολαυστικό κινηματογραφικό αφιέρωμα, ένα εργαστήριο χορευτικής και εικαστικής έκφρασης, κατασκευές για τους μικρούς φίλους του θεάτρου (από 2 ετών), σεμινάρια γύρω από τη ζωή του Τσέχοφ, μουσικοκινητικά θεατρικά δρώμενα και διαλέξεις σε συνδυασμό με μια συζήτηση υπό τον τίτλο «Ο Τσέχωφ μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη», είναι μερικές από τις παραμέτρους που κρύβει το πρόγραμμα του πρώτου φετινού Big Day του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Η συμμετοχή του κοινού για δύο συναπτά έτη, καθιέρωσε τα «Big Days» ως θεσμό. Η ανταπόκριση όλων των ηλικιών, μελών της ίδιας οικογένειας στα ολοήμερα αφιερώματα του Κρατικού σε ανθρώπους της τέχνης, οδήγησε τους υπευθύνους να ανεβάσουν τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα άκρως ενδιαφέρον για έναν από τους πιο «χρησιμοποιημένους» από το θέατρο συγγραφείς.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Αφιέρωμα στον Αντόν Τσέχοφ (Θεσσαλονίκη) | iefimerida.gr 0


Μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. θα παρουσιάσει τη διάλεξη «Ο χρόνος στα έργα του Τσέχοφ: φθοροποιός και αναπόδραστος». Ένα δρώμενο για παιδιά 6 έως 10 ετών με τίτλο «Τα αδέλφια μου κι εγώ: Ένα θέατρο... χωρίς τελειωμό!!». Μία συνοπτική αναφορά στη ζωή και στα έργα του Τσέχοφ, σε μια προσπάθεια να απαντηθεί η ερώτηση «Γιατί ο Τσέχοφ παραμένει εδώ και 100 χρόνια επίκαιρος; Για ποιο λόγο πρέπει να τον διαβάζουμε σήμερα;».
Σημαντική στιγμή, ένα κινηματογραφικό pot pourri Τσέχοφ, όπου το Μουσείο Κινηματογράφου -Ταινιοθήκη, παρουσιάζει στιγμιότυπα μερικών εκ των σημαντικότερων ταινιών που σχετίζονται με τον Ρώσο συγγραφέα.


Η εκδήλωση
«Αφιέρωμα στον Αντόν Τσέχοφ» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών: Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 271195
Είσοδος ελεύθερη για όλες τις δράσεις
Δηλώσεις συμμετοχής: Γραφείο Δραματολογίου ΚΘΒΕ, τηλ. 2315 200029 (Τρίτη έως Σάββατο 10.00-15.00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντον Τσέχοφ κθβε Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ