Δικαιώθηκε το Paris Match για τις φωτογραφίες του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου [εικόνες] - iefimerida.gr

Δικαιώθηκε το Paris Match για τις φωτογραφίες του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε το γαλλικό περιοδικό Paris Match για την αποκάλυψη το 2005 της ύπαρξης του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, με το σκεπτικό ότι η πληροφορία αυτή «ξεπερνούσε το πλαίσιο της ιδιωτικής ζωής» του μονάρχη.

Η καταδικαστική απόφαση κατά του περιοδικού από γαλλικό δικαστήριο συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, διότι η αποκάλυψη του κρυφού γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου αφορά το δημόσιο συμφέρον, «δεδομένου του κληρονομικού χαρακτήρα της λειτουργίας του αρχηγού του βασιλείου των Μονεγάσκων».

Δικαιώθηκε το Paris Match για τις φωτογραφίες του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με την απόφασή της, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου απλώς επιβεβαίωσε την πρωτόδικη καταδίκη του Γαλλίας τον Ιούνιο 2014, επί της οποίας κατέθεσε έφεση το Παρίσι.

Το Paris Match είχε καταδικασθεί το 2005 σε καταβολή προστίμου 50.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση στον πρίγκιπα Αλβέρτο, ο οποίος είχε μόλις διαδεχθεί τον πατέρα του Ρενιέ στον θρόνο του Μονακό και τότε δεν είχε κληρονόμο.

Δικαιώθηκε το Paris Match για τις φωτογραφίες του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το επίμαχο δημοσίευμα ήταν μία μακροσκελής συνέντευξη της αεροσυνοδού Νικόλ Κοτ, στην οποία αποκάλυπτε ότι ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν ο πατέρας του γιου της Αλεξάντρ, γεννημένου τον Αύγουστο 2003. Εναν μήνα αργότερα, ο πρίγκιπας αναγνώρισε την πατρότητα του παιδιού, μέσω ανακοίνωσης.

Δικαιώθηκε το Paris Match για τις φωτογραφίες του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Δικαιώθηκε το Paris Match για τις φωτογραφίες του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 3

"Η επίμαχη πληροφορία δεν εστερείτο πολιτικής σημασίας και αφορούσε ενδεχομένως το δημόσιο συμφέρον σχετικά με τους ισχύοντες κανόνες διαδοχής στο Πριγκιπάτο", οι οποίοι αποκλείουν τα γεννημένα εκτός γάμου παιδιά από τη διαδοχή στον θρόνο, αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Δικαιώθηκε το Paris Match για τις φωτογραφίες του εξώγαμου γιου του πρίγκιπα Αλβέρτου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Paris Match εξώγαμο προγκηπας αλβέρτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ