Τσίπρας σε υπουργούς: Καταστροφικό η κυβέρνηση να γίνει ένας απλός εφαρμοστής του μνημονίου - iefimerida.gr

Τσίπρας σε υπουργούς: Καταστροφικό η κυβέρνηση να γίνει ένας απλός εφαρμοστής του μνημονίου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανάγκη να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές για την κοινωνία, στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, και κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε κατά πληροφορίες πως «θα είναι καταστροφικό η κυβέρνηση να γίνει ένας απλός εφαρμοστής του μνημονίου και τίποτα άλλο».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως υπάρχουν μεγάλες αλλαγές που προσδοκά η ελληνική κοινωνία, τονίζοντας ότι στόχος είναι να «αφήσουμε ένα ριζοσπάστικό δείγμα γραφής και να μείνουμε στην ιστορία σαν κυβέρνηση που τα κατάφερε, παρά τις δυσκολίες, αλλάζοντας κατεστημένες δομές και αντιλήψεις».

Στο σημείο αυτό, επέμεινε, πως στόχος δεν είναι να κερδίσουμε απλά το παιχνίδι της επικοινωνίας, αλλά να κάνουμε βαθιές αλλαγές.

Μάλιστα, έθεσε τους εξής άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει όλοι να εργαστούν:

  • Διοικητική Μεταρρύθμιση
  • Υγεία, σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας
  • Εργασιακές Σχέσεις
  • Πάταξη της διαφθοράς

Τέλος, με φόντο τις εξελίξεις στο χθεσινό Eurogroup, ο ίδιος υπογράμμισε πως με σκληρή διαπραγμάτευση μπορούμε να πετύχουμε στόχους, να προστατεύσουμε τους αδύναμους, χωρίς να διακινδυνεύσουμε με ρήξη, μιλώντας με τους εταίρους μας και διαμορφώνοντας συμμαχίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ