Ο μισθός της Περιστέρας στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης - iefimerida.gr

Ο μισθός της Περιστέρας στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λιγότερα από 300 ευρώ τον μήνα λαμβάνει η Περιστέρα Μπαζιάνα για να διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», με βάση το σχετικό επίσημο έγγραφο, ο μισθός της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο από 1/10/2015 έως τις 14/2/2016 ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.018,66 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα δοθεί και για το δεύτερο μισό του διδακτικού έτους, από τις 15/2/2016 έως και τις 30/6/2016. Δηλαδή, τα χρήματα τα οποία λαμβάνει η κ. Μπαζιάνα είναι περίπου 226 ευρώ τον μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι η κυρία Μπαζιάνα ανήκει στους χαμηλόμισθους καθηγητές της σχολής. Μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρύτανης της σχολής Αντώνης Τουρλιδάκης αναφέρει ότι η κυρία Μπαζιάνα αμείβεται με το 30% του μισθού που προβλέπεται για το έκτακτο διδακτικό προσωπικό, αφού η οργανική θέση της ως καθηγήτριας ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο νόμος προβλέπει πως όποιος εργάζεται για το Δημόσιο δεν παίρνει ολόκληρο τον μισθό που προβλέπεται για τους καθηγητές πανεπιστημίου.

«Το ποσό που παίρνει η κυρία Μπαζιάνα είναι πολύ χαμηλό και της το είχα πει από την αρχή, ωστόσο η ίδια θέλησε να διδάξει στη σχολή μας, προφανώς για να χτίσει τα θεμέλια για τη μελλοντική της ακαδημαϊκή καριέρα», δήλωσε ο κ. Τουρλιδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το χαμηλό του ποσού που λαμβάνει, η σύντροφος του πρωθυπουργού καλύπτει η ίδια τα έξοδα μεταφοράς της για να μεταβαίνει κάθε Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο στην Κοζάνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περιστέρα Μπαζιάνα μισθός κοζανη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ