Πογιέτ: Θα παίζουμε με έναν κόφτη, όποιος δεν μπορεί να φύγει - Δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ για Βάργκας

Η ΑΕΚ την σεζόν της «πολυδιαφημιζόμενης» επιστροφής της στην Super League βλέπει στο 1/3 του πρωταθλήματος, να βρίσκεται ήδη στο -13 από την κορυφή και στην 5η θέση πίσω από Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν έφερε την... αύρα που «υπολόγιζαν» στην ΑΕΚ καθώς δεν κέρδισε το ντέρμπι με τον πολύ μέτριο ΠΑΟ και ηττήθηκε χθες στο ΟΑΚΑ από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι φίλοι της ομάδας προβληματισμένοι παρακολουθούν την ομάδα τους να έχει μείνει πολύ πίσω νωρίς και να έχει εικόνα και συγκομιδή όπως είχαν συνηθίσει πριν την χρονιά του υποβιβασμού.

Βεβαίως για την ήττα από τους Αρκάδες στο ΟΑΚΑ, τα λάθη έχουν να κάνουν με την διαχείριση του Πογιέτ και το «εγκληματικό» λάθος του Βάργκας. Ο Ουρουγουανός προτίμησε να ξεκινήσει τον ανέτοιμο Μάνταλο (είχε κάνει μόλις 2 προπονήσεις) και μάλιστα να τον βάλει δεξιά για να έχει τον Βενεζουελάνο πίσω από τον Αραβίδη, ενώ και οι αλλαγές του «μπέρδεψαν» την ομάδα. Η ΑΕΚ ήταν πολύ μέτρια, ήρθε και η αποβολή του Βάργκας και το... γλυκό έδεσε άσχημα για την Ενωση.

Ο Ευρωπαίος Αστέρας Τρίπολης με ποιοτικούς παίκτες στο χορτάρι, ήξερε ότι θα χτυπούσε όταν η ΑΕΚ θα... καθόταν. Και το έκανε 2-3 φορές, με την τελευταία να βρίσκει... δίχτυα με έναν έμπειρο φορ (Παπαδόπουλος) που δεν έχει η ΑΕΚ.

Ο Πογιέτ πάντως έχει ήδη προαναγγείλει αλλαγές στην διακοπή. Και σε σύστημα («τελειώνει» το 4-2-3-1 του Δέλλα) και σε πρόσωπα. Για το σύστημα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ ότι θέλει να παίζει με έναν αμυντικό χαφ και δύο μπροστά του, και η τριάδα μπροστά να αλλάζει συνεχώς θέσεις και διάταξη. Ενώ για τα πρόσωπα είπε με νόημα «Οποιος δεν μπορεί να φύγει...».

Τέλος, για τον Βάργκας αναμένεται... καμπάνα. Βεβαίως όλα θα μπορούσαν να βρίσκονται στον εσωτερικό κανονισμό και το θέμα να μην χωρά συζήτηση καν. Αλλά δεν έχει υπογραφεί ακόμη ανάμεσα σε παίκτες και διοίκηση και έτσι ούτε πριμ επίτευξης στόχων υπάρχουν, ούτε πρόστιμα για παραβάσεις εντός και εκτός γηπέδου. Ωστόσο, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ για τον Βενεζουελάνο και αναμένεται... βαριά καμπάνα.

Η ΑΕΚ το μεσημέρι της Τετάρτης (14:00) έχει φιλικό με την Κ20 στα Σπάτα και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή ακολουθεί τριήμερο ρεπό.

Πρόστιμο στην ΑΕΚ

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας παρέπεμψε την υπόθεση με ανακοίνωση της ΠΑΕ κατά της ΕΠΟ στις αρχές της χρονιάς στο δικαστικό τμήμα της επιτροπής Δεοντολογίας που επέβαλλε στην ΑΕΚ 20.000 ευρώ πρόστιμο και την υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων σε βάρος της Ομοσπονδίας. Το επίμαχο κομμάτι της ανακοίνωσης της ΑΕΚ ήταν το εξής: «Χωρίς δυστυχώς να έχουμε λάβει τα απαραίτητα δείγματα γραφής που θα μας επέτρεπαν να τρέφουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και παρά την αποστροφή μας απέναντι στη σημερινή εικόνα της ΕΠΟ και της πλήρως απαξιωμένης ηγεσίας της, η ΑΕΚ εκφράζει την ευχή πώς όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν γίνεται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο των τελευταίων ετών. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει άλλες αντοχές στη διαφθορά. Και αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ πογιετ σύστημα βαργκας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ