Το Καραϊσκάκη στα 100 καλύτερα γήπεδα του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Καραϊσκάκη στα 100 καλύτερα γήπεδα του κόσμου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί με το γήπεδο της Τούμπας και αυτό της Λεωφόρου είναι τα πιο «καυτά» γήπεδα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι το πιο σύγχρονο (μπήκε στον φάκελο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στο... παρά πέντε αντί της Νέας Φιλαδέλφειας) και λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων του Ολυμπιακού, έχουν συχνά εικόνα του παγκοσμίως.

Για τον λόγο αυτό το διάστημα «For for two» το συμπεριέλαβε στα 100 καλύτερα γηπεδα του κόσμου.

Το έχει στην θέση « 97» και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγλική ιστοσελίδα, πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ξεχωριστή ιστορία, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί τόσο τους Ολυμπιακών Αγώνες του 1896 όσο και του 2004.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο:

«Ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ιστορία όπως κανένα άλλο. Πήρε το όνομά του από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 -την πρώτη αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων της σύγχρονης εποχής- και συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο μέχρι και σήμερα.

Έχει αποτελέσει μέρος άφθονων θριάμβων (ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα) αλλά και τραγωδιών. Για παράδειγμα η τραγωδία της Θύρας 7 το 1981, η οποία θεωρείται το ελληνικό "Χίλσμπορο", καθώς έχασαν τη ζωή τους 21 φίλαθλοι, στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο.

Το Καραϊσκάκη στα 100 καλύτερα γήπεδα του κόσμου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ήταν ένα από τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πριν όμως ξαναχτίστηκε από την αρχή. Είναι, πλέον, ένα μοντέρνο γήπεδο, κατηγορίας "4 αστέρων", το οποίο βρίσκεται στην όμορφη πλευρά του λιμανιού. Δημιουργείται τρομερή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των "αιωνίων εχθρών».

Αναλυτικά όλο το αφιέρωμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Καραΐσκάκη έδρες γήπεδο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ