Billy Elliot, το λονδρέζικο μιούζικαλ αλά ελληνικά [εικόνες] - iefimerida.gr

Billy Elliot, το λονδρέζικο μιούζικαλ αλά ελληνικά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μικρός Βρετανός Billy Elliot, για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, σε μια παράσταση γεμάτη χορό και τραγούδι.

Η θεατρική εκδοχή της διάσημης ταινίας, «Billy Elliot-The Musical», ανεβαίνει στο επιβλητικό Παλλάς σε μια εντυπωσιακή και τολμηρή μεταφορά στην ελληνική γλώσσα, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για την πασίγνωστη πλέον ιστορία του μικρού Βρετανού Billy Elliot, ο οποίος είναι γιος ανθρακωρύχου και μεγαλώνει σε μια από τις επαρχιακές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που χτυπήθηκαν από την απόφαση της Μάργκαρετ Θάτσερ στα μέσα της δεκαετίας του 1980 να κλείσει τα ορυχεία της χώρας. Ο μικρός αγαπάει το μπαλέτο και αδιαφορεί για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συντοπιτών του. Με τη βοήθεια λοιπόν μιας εκκεντρικής δασκάλας χορού (Αθηνά Μαξίμου) και κόντρα στις επιθυμίες του πατέρα (Αιμίλιος Χειλάκης) και του αδερφού του (Αποστόλης Τότσικας) αφοσιώνεται στον χορό. Τελικά με την επιλογή του, το πάθος και με το ταλέντο του, ταρακουνά τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρό του. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη Μεγάλη Βρετανία της οικονομικής κρίσης – άρα οι παραπομπές στην Ελλάδα του σήμερα είναι σαφείς.

Billy Elliot, το λονδρέζικο μιούζικαλ αλά ελληνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Billy Elliot, το λονδρέζικο μιούζικαλ αλά ελληνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το Μιούζικαλ με μουσική του Σερ Έλτον Τζον παρουσιάζεται για πρώτη φορα στην Ελλάδα. Τον μικρό Billy ερμηνεύουν σε διαφορετική διανομή τρία αγόρια, οι Πέτρος Ζαμπάκας, Ανδρέας Καρτσάτος και Σωτήρης Πιερράκος που εντυπωσιάζουν με το ταλέντο τους στον χορό, το τραγούδι και την πρόζα.
Η υπερπαραγωγή των 29 ηθοποιών, των 14 μικρών χορευτών και των 10 μουσικών που παίζουν live κάτω από την σκηνή, είναι ενα φιλόδοξο εγχείρημα της “Αθηναίικα Θέατρα ΑΕ”.

Billy Elliot, το λονδρέζικο μιούζικαλ αλά ελληνικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παρασταση
«Billy Elliot-The Musical» του Λι Χολ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης
Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Αποστόλης Τότσικας, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώργος Ψυχογιός και Τιτίκα Στασινοπούλου
Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3213100
Παραστάσεις: Τετάρτη-Παρασκευή (19.00), Σάββατο (17.00 και 21.00) και Κυριακή (18.00)
Εισητήρια: από 10 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ