Νέος γ.γ. του υπουργείου Παιδείας ο Γιάννης Παντής -Είχε χαρίσει iPhone στη Δραγούμη - iefimerida.gr

Νέος γ.γ. του υπουργείου Παιδείας ο Γιάννης Παντής -Είχε χαρίσει iPhone στη Δραγούμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Χασάπη, η θέση του γ.γ του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να δοθεί στον καθηγητή Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή.

Μέσα στις επόμενες μέρες ο κ. Παντής θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Χασάπη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την συμβολή του στο υπουργείο.

Παράλληλα, νέος Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης, ορίστηκε ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου στη θέση του παραιτηθέντος Γεράσιμου Σπαθή, για τον οποίο ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμηση του για το έργο και την προσφορά του.

Ο κ. Παντής, που αναλαμβάνει καθήκοντα τις επόμενες μέρες, είναι καθηγητής Οικολογίας, Διαχείρισης Πληθυσμών και Βιοκοινοτήτων στο ΑΠΘ και πρόεδρος του ΟΛΘ. Είχε προκαλέσει αίσθηση το 2012 όταν ως αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης έκανε «δωράκι» ένα iPhone αξίας 699 ευρώ στην γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

Νέος γ.γ. του υπουργείου Παιδείας ο Γιάννης Παντής -Είχε χαρίσει iPhone στη Δραγούμη | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρχε τιμολόγιο με ημερομηνία 27 Μαρτίου 2012 από το κατάστημα Λογότυπος προς την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ σύμφωνα με το οποίο αγοράστηκε το πανάκριβο iPhone 4S με 16GB μνήμη αξίας 699 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρεώθηκε στο ΑΠΘ, και συγκεκριμένα στις λειτουργικές δαπάνες του.

O κ. Παντής δώρισε στην Ναταλία Δραγούμη το πανάκριβο τηλέφωνο την περίοδο που η ίδια βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες θεατρικής παράστασης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να διδάξει η ηθοποιός... υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, καθώς ο κ. Παντής είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Τελικά, τα σχέδια για να διδάξει η ηθοποιός την υποκριτική στους φοιτητές του ΑΠΘ δεν προχώρησαν, αλλά ο κ. Παντής έβαλε το χέρι στην τσέπη του...Πανεπιστημίου για να της κάνει ένα συμβολικό δωράκι συνολικής αξίας άνω των 700 ευρώ.

H κυρία Δραγούμη παραδέχτηκε ότι δέχτηκε το αντιπρυτανικό iPhone ως δώρο από τη «διεύθυνση του ΑΠΘ»:

«Είχα πάει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση "το μηλο'' και κάναμε μια συζήτηση με τη διεύθυνση του ΑΠΘ για κάποια μελλοντική συνεργασία μας αφού εγώ διδάσκω υποκριτική στην Αθήνα. Τους είχα καλέσει στην παράσταση και μου έκαναν ένα δώρο...σαν να μου έκαναν δώρο λουλούδια ας πουμε. Το θεώρησα πολύ σημαντικό. Γνώρισα τον κ. Παντή που είναι πρόεδρος της Σχολής Κινηματογράφου. Μια αρχική συζήτηση κάναμε... Και μόνο που με σκέφτηκαν, το θεωρώ πολύ τιμητικό όπως εξάλλου και το δώρο που μου έκαναν».

Νέος γ.γ. του υπουργείου Παιδείας ο Γιάννης Παντής -Είχε χαρίσει iPhone στη Δραγούμη | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ