Μανία με τον πρώην - 3 σημάδια που δείχνουν πως είστε κολλημένοι - iefimerida.gr

Μανία με τον πρώην - 3 σημάδια που δείχνουν πως είστε κολλημένοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν χωρίσει, αλλά δεν έχουν ξεπεράσει αυτόν/ή πιστεύοντας πως είναι ο ένας και μοναδικός σύντροφος της ζωής τους.

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια αλλά εσύ να παραμένουν κολλημένοι, έχουν κάνει σχέσεις αλλά αυτός/ή να παραμένει εκεί στην άκρη του μυαλού τους, μπλοκάροντας συναισθήματα, περιορίζοντας χαρές, αφήνοντας ένα κενό.

Λένε πως η εξάρτηση από έναν πρώην σύντροφο είναι σαν αυτή από το αλκοόλ.

Η Δρ. Λίσα Μπόμπι, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του «Exaholics: Breaking Your Addiction to an Ex Love» αναφέρει πως μερικές φορές οι άνθρωποι ζουν με την ιδέα ενός ατόμου, που γι' αυτούς σημαίνει τα πάντα. Οταν αυτή η σχέση τελειώσει, δεν ξέρουν ποιοι είναι.

Μανία με τον πρώην - 3 σημάδια που δείχνουν πως είστε κολλημένοι | iefimerida.gr 0

Υπάρχουν, όμως, σημάδια που δείχνουν πως είσαι κολλημένος/ή με το παρελθόν.

  • Οταν χωρίζουν πιστεύουν πως η ζωή τους κατέρρευσε και δεν είχε μείνει τίποτα. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο, όταν τελειώνει μία σχέση. Σύμφωνα με την Μπόμπι, όταν τελειώνει μία σχέση, ένας exaholic αισθάνεται να έχει χάσει το κέντρο της ζωής τους, πως δεν έχει λόγο να κάνει οτιδήποτε έκανε, διότι τίποτα δεν τον γεμίζει.
  • Εχουν περάσει σε έναν διαφορετικό «εθισμό», αποφεύγοντας τα συμπτώματα στέρησης. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως έχουν καταφύγει στο αλκοόλ, στην υπεργφαγία ή την ανορεξία, ή ακόμα και στο περιστασιακό σεξ. Προσπαθούν μέσω άλλων εξαρτήσεων να αισθανθούν ευτυχισμένοι και αγωνίζονται να βρουν κάτι να αντικαταστήσουν τον πρώην σύντροφο τους.
  • Νιώθουν σαν να πρέπει να μετρούν τις μέρες που έχουν περάσει από τότε που μίλησαν με τον/την πρώην τους. Αυτό μπορεί να μην είναι «ανθυγιεινό» για τους χωρισμένους, οι οποίοι μπορούν να σταματήσουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για έναν exaholic, όμως, είναι μια διαδικασία που παρακολουθεί μετρώντας πόσες μέρες θα μείνει μακριά, χωρίς όμως να προχωρά.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, να σας το λένε οι φίλοι σας και να μην τους πιστεύετε αλλά ένας ή μία πρώην αντικαθίστανται εύκολα από κάποια καινούργια υγιή σχέση. Αν ήταν το άτομο, το ένα και μοναδικό, που θα περνούσατε μαζί της ζωή σας, τότε δεν θα ήταν πρώην.

Μανία με τον πρώην - 3 σημάδια που δείχνουν πως είστε κολλημένοι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μανία πρώην σχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ