Στις 11 στην εισαγγελία ο Πανούσης καταθέτει όλα τα στοιχεία - iefimerida.gr

Στις 11 στην εισαγγελία ο Πανούσης καταθέτει όλα τα στοιχεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραντεβού τόσο με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αλλά και με τους εισαγγελείς διαφθοράς θα έχει ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης Γιάννης Πανούσης μετά τις καταγγελίες του για πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες και για τις απειλές κατά της ζωής του.

Ο κ. Πανούσης θα βρεθεί στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στις 11, ενώ την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με όσα γνωρίζει για περιπτώσεις Διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία ζητά και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με κλήση που θα του αποστείλει εντός της ημέρας.

Η εισαγγελέας αποστέλλει σήμερα κλήση προς εξέταση μάρτυρα στον πρώην υπουργό με αφορμή όσα ισχυρίστηκε ο κ. Πανούσης στη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" όσον αφορά θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία.

Εδώ και αρκετούς μήνες η επικεφαλής του τμήματος Διαφθοράς Ελένη Ράικου έχει ανοιχτή προκαταρκτική εξέταση για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ. Και συγκεκριμένα σε θέματα αλλοδαπών που πιθανολογείται ότι μπορεί να σχετίζονται και με τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση.

Χθες ο Γιάννης Πανούσης και μετά την παραίνεση του Μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, ο ίδιος είπε στο Mega ότι θα παραδώσει το φάκελο που έχει ήδη δώσει στο συμβολαιογράφο και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται ότι η κλήση του κ. Πανούση δεν σχετίζεται με το τμήμα της συνέντευξης του σχετικά με απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραδώσει στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κατάθεση του κ. Πανούση στους εισαγγελείς Διαφθοράς επικεντρώνεται στο τμήμα της συνέντευξης του, όπου ανέφερε τα εξής:

«Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ γι' αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω "δεν πειράζει, είμαι υπουργός"».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ