Βερναδάκης: Μειώσεις 10% στους μισθούς των βουλευτών - iefimerida.gr

Βερναδάκης: Μειώσεις 10% στους μισθούς των βουλευτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση στους μισθούς των βουλευτών ύψους 10% αποκάλυψε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή δημοσίων υπαλλήλων με αυξημένα προσόντα.

Το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης και τις προβλέψεις για το νέο μισθολόγιο αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη του στην «Αυγή της Κυριακής».

Σύμφωνα με το σχέδιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται ο κ. Βερναρδάκης σχεδιάζονται οι ακόλουθες αλλαγές:

- Αποσυνδέεται το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο.

– Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους

– Επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων αυξημένων προσόντων για τις διοικήσεις των οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου από το Εθνικό Μητρώο.

– Αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους και συλλογική αυτό-αξιολόγηση για τις δομές, με βάση τους πολίτες - χρήστες των υπηρεσιών τους.

– Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλαιότερου πολιτικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ