Σαββαΐδου: Μακρύς ο δρόμος για μια πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση - iefimerida.gr

Σαββαΐδου: Μακρύς ο δρόμος για μια πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λόγο για μαρκύ δρόμο μέχρι να φτάσει η Ελλάδα σε μια πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση έκανε η Κατερίνα Σαββαϊδου.

Στην Ελλάδα ο δρόμος είναι μακρύς για να φτάσουμε σε μια πραγματικά ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής η Κατερίνα Σαββαΐδου, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την απομάκρυνση της.

Κάνει λόγο για πολιτικές παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Όταν δεν είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι, υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων, σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ εκτιμά ότι οι υποψήφιοι για τη θέση σίγουρα έχουν στην άκρη του μυαλού τους τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησαν οι δύο προηγούμενοι γενικοί γραμματείς.

Υποστηρίζει ότι υπήρξαν κάποιες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου που προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η κ. Σαββαΐδου εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτική και απέναντι στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, κυρίως ως προς τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έθεσε ένα ψεύτικο δίλημμα, δηλαδή ΦΠΑ στο μοσχαρίσιο κρέας ή στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σημειώνει τέλος ότι θα λάβει τα προσήκοντα μέτρα για την προστασία της τιμής, της υπόληψης και της προσωπικότητάς της.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ