Βαρύ ποινικό μητρώο για τους καταζητούμενους της επίθεσης στον Κουμουτσάκο - iefimerida.gr

Βαρύ ποινικό μητρώο για τους καταζητούμενους της επίθεσης στον Κουμουτσάκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ ποινικό μητρώο φέρεται να έχουν τα δύο άτομα που κατηγορούνται ως βασικοί υπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου και τα οποία εξακολουθούν να αναζητούνται από τις ελληνικές αρχές.

Ο ένας νεαρός, ηλικίας 23 ετών είναι αυτός με το καπέλο – όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στα τηλεοπτικά πλάνα – και ο οποίος είχε συλληφθεί το 2011 μετά από επίθεση σε αλλοδαπό στον Πειραιάενώ συνελήφθη ξανά το 2015 για το νόμο περί όπλων έχοντας νωρίτερα προσαχθεί στο ΑΤ Καλλιθέας.

Όταν οι αστυνομικοί χθες έκαναν έρευνα στο σπίτι του βρήκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής. Γίνεται μάλιστα έρευνα σε βίντεο που έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί από παλιότερες συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής για να δουν εάν μπορέσουν να τον εντοπίσουν σε κάποια ή κάποιες εξ αυτών.

Το δεύτερο άτομο είναι φίλος του 23χρονου και επίσης γρονθοκοπεί τον κ. Κουμουτσάκο. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν φυσίγγια από καλάσνικοφ καθώς επίσης και σουγιάδες.

Σύμφωνα με βίντεο που εξετάστηκαν στην κρατική ασφάλεια φαίνονται τα δυο αυτά άτομα να συνομιλούν και να έχουν επαφή και στη διάρκεια της συγκέντρωσης των Ποντίων.

Πέρα από αυτά τα δυο άτομα, η αστυνομία αναζητάει μια μελαχρινή κοπέλα που ήταν μαζί με τους δυο προαναφερθέντες και η οποία έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, τη μια φορά για επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα και τη δεύτερη για κλοπή από πολυκατάστημα.

Χθες, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής διέταξε να γίνει έρευνα για το πως αντέδρασαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο του γρονθοκοπήματος.

Τα μέλη της διμοιρίας ρωτήθηκαν από συναδέλφους τους και επέμειναν ότι έπρεπε πρώτα να προστατεύσουν τον κ. Κουμουτσάκο και μετά τη Βουλή γιατί υπήρχε κίνδυνος εισόδου στο κοινοβούλιο.

Θεωρούν μάλιστα πως όσοι έδρασαν στον ξυλοδαρμό του βουλευτή το έκαναν προσχεδιασμένα ενώ στην ΕΔΕ που θα γίνει θα ελεγχθούν ακόμα και οι αστυνομικοί φρουροί του κ. Κουμουτσάκου για να διαπιστωθεί εάν ενήργησαν και αυτοί όπως έπρεπε.

Εν τω μεταξύ ο νεαρός, ο οποίος στο βίντεο εμφανίστηκε να προστατεύει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ