Με ποιες «εντολές» φεύγει για Βρυξέλλες η Μέρκελ - iefimerida.gr

Με ποιες «εντολές» φεύγει για Βρυξέλλες η Μέρκελ

Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της Γερμανίας συμφώνησαν σήμερα στην πρόταση που θα κατατεθεί αύριο προς έγκριση από την Μπούντεσταγκ και θα αποτελέσει την λεγόμενη «εντολή» της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,

η οποία στη συνέχεια θα πάει στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους εταίρους της στη σύνοδο κορυφής το θέμα της διάσωσης της Ευρωζώνης. Το κείμενο συνυπογράφεται από τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού --Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) και Φιλελεύθεροι (FDP)-- καθώς και από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στην Μπούντεσταγκ, Ράινερ Μπρίντερλε, εξήγησε ότι η πρόταση επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) και στόχος της είναι να δώσει στην καγκελάριο τις βασικές κατευθύνσεις με τις οποίες θα διαπραγματευτεί. Σε αυτές περιλαμβάνονται: η υποχρέωση κάθε πρόταση περί "βελτιστοποίησης" του ΕΤΧΣ να εντάσσεται "στο ρυθμιστικό πλαίσιο που έχει ήδη αποφασιστεί"· η ανάγκη να διαφυλαχθεί η ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και η απαγόρευση στις Κεντρικές Τράπεζες να παρέχουν πιστώσεις και να αγοράζουν ομόλογα από την πρωτογενή αγορά· η παρουσίαση "γρήγορα", μετά τη σύνοδο των G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου, ενός ευρωπαϊκού σχεδίου φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Το κείμενο αυτό θα συζητηθεί το μεσημέρι στην Μπούντεσταγκ και θα πρέπει να υιοθετηθεί πριν από την αναχώρηση της Μέρκελ για τις Βρυξέλλες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ