Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που στην Αθηνα γίνονται μελέτες για την επέκταση των γραμμών του ΜΕΤΡΟ, την ώρα που στην Θεσσαλονίκη ο υπόγειος σιδηρόδρομος βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή, μια καινούργια στάση ΜΕΤΡΟ εμφανίστηκε από το πουθενά, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η νέα στάση με όνομα «Μουσείο», βρίσκεται στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Την ώρα που η εταιρία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη της, η ταμπέλα που βρίσκεται ανάμεσα στο Πολυτεχνείο και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παραξενεύει τους περαστικούς και... μπερδεύει τους τουρίστες.

Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ταμπέλα της στάσης «Μουσείο» είναι απολύτως αληθοφανής, ενώ είναι συνδεδεμένη και στο ρεύμα, ώστε να φωτίζει τις νυχτερινές ώρες. Αν ωστόσο κάποιος την παρατηρήσει από κοντά, θα βρει την... κρυφή διαφορά. Τα ονόματα του χάρτη, είναι εντελώς διαφορετικά. Η Τοσίτσα μετονομάστηκε σε οδός «Τελευταίας Στιγμής», η Πατησίων σε «Λεωφόρος Χαμένων Ονείρων», η Στουρνάρη σε «Μπουκάλα» ενώ η Μπουμπουλίνας σε... «Στουπή».

Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Οι περισσότεροι δρόμοι της γύρω περιοχής έχουν «βαφτιστεί» με εμπνευσμένα ονόματα, την ώρα που η στάση «Μουσείο» μέσα σε λίγες μόνο μέρες έγινε... αστικός μύθος στην Αθήνα. Ποιος όμως κρύβεται πίσω από αυτή την μυστήρια ταμπέλα;

Η νέα στάση δεν είναι προϊόν κάποιας οργανωμένης φάρσας. Είναι δημιούργημα μιας ομάδας φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ θα παραμείνει στην Τοσίτσα μέχρι και τις 14 Νοέμβριου. Το πρότζεκτ, που ονομάζεται «Reality Through Fiction», δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στην ταμπέλα.

Η νέα «στάση Μουσείο» του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της Αθήνας – Πώς και γιατί δημιουργήθηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Τοσίτσα και τη γύρω περιοχή, αλλά και σε διαδικτυακούς τόπους, περιλαμβάνοντας επίσης ραδιοφωνικές εκπομπές και παραστάσεις. «Εχει να κάνει με τους τρόπους πρόσληψης, πραγμάτωσης και δόμησης του πραγματικού μέσω της διαρκούς προσφυγής στο φανταστικό» εξήγησε, με σαφώς αφηρημένο τόνο, μέλος της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σημείο υπήρχε πλάνο για κατασκευή στάσης Τραμ, στο πλαίσιο του Rethink Athens, που όμως δεν εξελίχθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ