Κατανοώ πόσο δύσκολο είναι να τρώμε συχνά ψάρι, όπως επιβάλλει η καλή διατροφή. Συνήθως το καλό ψάρι είναι πολύ ακριβό. Αλλά κυρίως είναι δύσκολο στο μαγείρεμα: θέλει μπάρμπεκιου, θέλει κάρβουνα, βρωμάει τη σχάρα της κουζίνας, παίρνει ώρα, πρέπει να πλύνεις πολλά πιάτα. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος. Είναι το φιλέτο ψαριού στο ταψάκι.
Υλικά
- Φιλέτο ψαριού ό,τι βρείτε
- Ακόμη και το κατεψυγμένο δεν απαγορεύεται -Πέρκα π.χ.
- Ροδέλες λεμόνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Θυμάρι ξερό ή άνιθο φρέσκο
- Ελάχιστο νεράκι
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ποιοτικό ταψάκι
- Ροδέλες λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή άνιθο, ελαιόλαδο από πάνω
- Προσθέστε το 1/3 ενός ποτηριού νερό
- Επιτηρήστε το, θέλει 30 λεπτά να ψηθεί
Αυτό το ψάρι μπορεί να γίνει πολύ φίνο:
Οπως σας είχα γράψει σε προηγούμενη συνταγή, το ψάρι είναι ο καλύτερος σύντροφος του κουσκούς:
Λύση νούμερο 2
Μπορώ να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο τη ζωή: Ψάρι στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
- Φιλέτο ψαριού
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κιλό πατάτες Νάξου
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι για το χυμό του
- Λίγη πιπερίτσα τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Θυμάρι ξερό και μαϊντανό
Εκτέλεση
- Θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε το κρεμμύδι, το τσίλι και τις πιπεριές σε λωρίδες
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις κυδωνάτες
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ταψάκι, ρίξτε όλα τα συνοδευτικά από πάνω και ψήστε για 45 λεπτά