To «απαγορευμένο» spot της Μπιενάλε της Αθήνας [βίντεο] - iefimerida.gr

To «απαγορευμένο» spot της Μπιενάλε της Αθήνας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό το διαφημιστικό σποτ σκηνοθετήθηκε από τον Γιώργο Ζώη για τη φετινή Μπιενάλε της Αθήνας που φέρει τον τίτλο «Μονόδρομος» και διερευνά τα αδιέξοδα της σύγχρονης Αθήνας.

Η ΕΡΤ όμως που είναι και επίσημη χορηγός της Μπιενάλε, αρνήθηκε να το προβάλει.

Με αφορμή τη μη μετάδοση από το δίκτυό της του διαφημιστικού, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει πως «το νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί δεν επιτρέπει μεταξύ άλλων τη μετάδοση μηνυμάτων που περιέχουν στοιχεία βίας ή ενθαρρύνουν συμπεριφορές επιζήμιες για την υγεία και την ασφάλεια ή θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το ως άνω νομοθετικό πλαίσιο είναι γνωστό και θα έπρεπε να το γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων».

Η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης καταλήγει πως «Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει, δεν σχολιάζει και δεν αξιολογεί την καλλιτεχνική δημιουργία».

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Ζώης είναι ο δημιουργός του πολυβραβευμένου Casus Belli.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ