H Μάτα Χάρι του Βατικανού -Μια σέξι Iταλίδα «καίει» τον Πάπα για τα οικονομικά [εικόνες] - iefimerida.gr

H Μάτα Χάρι του Βατικανού -Μια σέξι Iταλίδα «καίει» τον Πάπα για τα οικονομικά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου η Φραντσέσκα Ιμακολάτα Σαουκί, 33 ετών, εκλήθη από την αστυνομία του Βατικανού σε απολογία. Θεωρείται ένοχη για διαρροή μυστικών εγγράφων του Βατικανού που αποκαλύπτουν σκοτεινά μυστικά για την οικονομική διαχείριση.

Μαζί της εκλήθη και ο επίσκοπος Lucio Angel Vallejo Balda, με τις ίδιες κατηγορίες. Η όμορφη Φραντσέσκα έμεινε για μια νύχτα κλειδωμένη «σε ένα μοναστήρι» του Βατικανού, όπως δήλωσε η ίδια, ενώ ο επίσκοπος ακόμη βρίσκεται στη φυλακή.

Η όμορφη Φραντσέσκα έδωσε συνέντευξη στη La Stampa στις 3 Νοεμβρίου. «Ο επίσκοπος τα έκανε όλα», δήλωσε. Εν τω μεταξύ, με ένα tweet διευκρίνιζε: «Τίποτα δεν αγαπάω και δεν υπερασπίζομαι περισσότερο από την Εκκλησία και τον Πάπα. Περισσότερο και από την αξιοπρέπειά μου».

H Μάτα Χάρι του Βατικανού -Μια σέξι Iταλίδα «καίει» τον Πάπα για τα οικονομικά [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Φραντσέσκα Σαουκί διορίστηκε το 2013 στην 8μελή οικονομική επιτροπή του Βατικανού (Cosea), την οποία σχημάτισε ο Πάπας Φραγκίσκος για να διαλευκάνει την οικονομική κατάσταση του Βατικανού. Ο διορισμός της προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις. Τα μόνα πράγματα που ήταν γνωστά για τη Φραντσέσκα ήταν ότι είναι νομικός, δούλεψε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Ρώμης, έκανε lobbying για την εταιρεία Ernst & Young και είχε ποζάρει γυμνή με τον σύζυγό της στο Τwitter, το οποίο αγαπά και χρησιμοποιεί κατά κόρον.

H Μάτα Χάρι του Βατικανού -Μια σέξι Iταλίδα «καίει» τον Πάπα για τα οικονομικά [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η «Μάτα Χάρι του Βατικανού», όπως την αποκαλεί σήμερα η εφημερίδα Le Monde, θεωρείται ύποπτη ότι παρέδωσε μυστικά αρχεία για τα οικονομικά του Βατικανού σε δημοσιογράφους. Ειδικότερα, στον δημοσιογράφο Gianluigi Nuzzi, ο οποίος το 2012 είχε γράψει ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τα σκάνδαλα του Βατικανού. Ο δημοσιογράφος σημείωνε, μάλιστα, ότι ο νέος Πάπας Φραγκίσκος θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να ξεμπλέξει το κουβάρι με τα οικονομικά της εκκλησίας.

«Οι καρδινάλιοι άφησαν τα χλιδάτα αυτοκίνητα στο γκαράζ, αλλά συνεχίζουν να διαμένουν σε διαμερίσματα 500 τετραγωνικών, ενώ ο Πάπας είναι ο μόνος που θέλει να αλλάξει τα πράγματα και μένει σε ένα σπίτι 50 τετραγωνικών», γράφει το βιβλίο.

H Μάτα Χάρι του Βατικανού -Μια σέξι Iταλίδα «καίει» τον Πάπα για τα οικονομικά [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Φραντσέσκα ήταν ένα πρόσωπο το οποίο δεν έβλεπαν με καλό μάτι από την αρχή πολλοί παράγοντες του Βατικανού. Η ίδια έδινε δικαιώματα με τα σχόλια και τα tweet της. Σε ένα από αυτά έγραφε, παλιότερα, ότι ο υπουργός Οικονομίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ομοφυλόφιλος και ότι ο προηγούμενος Πάπας, ο Joseph Ratzinger, είχε προσβληθεί από λευχαιμία. Πολλοί την υποπτεύονται ότι ήταν η κύρια πληροφοροδότρια των Vatileaks, των αρχείων που «ξετίναξαν» το Βατικανό, αποκαλύπτοντας σκάνδαλα οικονομικά πολλών δισεκατομμυρίων.

H Μάτα Χάρι του Βατικανού -Μια σέξι Iταλίδα «καίει» τον Πάπα για τα οικονομικά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η Φραντσέσκα αρνείται τον ρόλο της Μάτα Χάρι. «Ο επίσκοπος τα έκανε όλα. Προσπάθησα να τον εμποδίσω. Είμαι αθώα και έτομη να συνεργαστώ για να αποκαταστήσω την αλήθεια», δήλωσε στη La Stampa. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα «με βγαλμένα μαχαίρια» στο Βατικανό.

Πράγματι, δύο χρόνια μετά την παραίτηση του Βενέδικτου XVI, οι συνωμοσίες και τα σκάνδαλα δεν εξαφανίστηκαν από το Βατικανό. Μετά την εκδίωξη του επισκόπου Σαράμσα από το περιβάλλον του Πάπα, μετά την ομολογία του ότι είναι ομοφυλόφιλος, άλλοι 13 καρδινάλιοι μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα.

Στο κακό αυτό κλίμα προστέθηκε και η φήμη ότι ο Πάπας υποφέρει από καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, την οποία αποκάλυψε η ιταλική εφημερίδα Quotidiano Nazionale και το Βατικανό διέψευσε.

H Μάτα Χάρι του Βατικανού -Μια σέξι Iταλίδα «καίει» τον Πάπα για τα οικονομικά [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλίδα νομικός καίει Πάπα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ