Ντοκυμαντέρ για τη Βίβιαν Γουέστγουντ στο Γαλλικό Ινστιτούτο - iefimerida.gr

Ντοκυμαντέρ για τη Βίβιαν Γουέστγουντ στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Βίβιαν Γουέστγουντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία «Vivienne Westwood Do it Yourself», η οποία είναι αφιερωµένη στη σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, τη ζωή, τη φιλοσοφία και τις δηµιουργίες της, θα προβληθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο των προβολών ντοκυμαντέρ Cine Doc.

Μέσα από στιγµιότυπα που διαδραµατίζονται στο σπίτι και τo ατελιέ της, γνωρίζουµε από κοντά όπως ποτέ άλλοτε την «ροκ γιαγιάς της µόδας», όπως την έχουν χαρακτηρίσει, η οποία έχει συνδέσει το όνοµα της µε το κίνηµα της punk και του new age και θεωρείται ιέρεια της αναρχικής κουλτούρας ακόµα και σήµερα.

Για έναν ολόκληρο χρόνο η κάµερα της σκηνοθέτιδας Λετμίγια Στάιλιντ παρακολουθεί την Βίβιαν Γουέστγουντ σε κάθε της επίσηµη και ανεπίσηµη εµφάνιση. Χωρίς χρονολογική σειρά, η βιογραφική εξιστόρηση µε αυθάδεια και ζωντάνια του ντοκιµαντέρ εκφράζει ακριβώς τον χαρακτήρα της πρωταγωνίστριάς της.

Η πάντα πρωτοπόρα Βίβιαν Γουέστγουντ , ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 70 και έκτοτε καθιερώθηκε µε θεµατικές κολεξιόν όπως Pirates, Buffalo Girls, Witches, Mini Crini και Anglomania. Τη δεκαετία του '70 σχεδίαζε ρούχα, τα οποία φορούσαν επί σκηνής οι Sex Pistols, το συγκρότηµα-δηµιούργηµα του τότε συντρόφου της, Mάλκομ Μακλάρεν.

Πάντα πολιτικοποιηµένη, η Γουέστγουντ σχεδιάζει ρούχα για την διάσωση των τροπικών δασών, ενώ δεν διστάζει να δηλώνει τη θέση της, την φιλοσοφία της, αλλά και την αντίθεση της για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων µε T-shirt statements.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ