Τσιρώνης: Το ΣτΕ απεφάνθη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ - iefimerida.gr

Τσιρώνης: Το ΣτΕ απεφάνθη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίσημη τοποθέτηση του οικολόγου και αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, είναι ενδεικτική. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι από την στιγμή που το ζήτημα πήγε στο ΣτΕ και απεφάνθη το κορυφαίο δικαστήριο της χώρας, αν είναι όλα νόμιμα με τα σχέδια τότε το γήπεδο της Ενωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια θα προχωρήσει άμεσα.

«Για μένα, στο βαθμό που η υπόθεση πήγε στο ΣτΕ και απεφάνθη, από τη δική μας τουλάχιστον μεριά περιμένουμε τα τελικά σχέδια, για να δούμε αν είναι συμβατά με τη νομοθεσία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μ’ εμάς. Αν δεν δω αυτό που θα έρθει στο υπουργείο μας να πάρει έγκριση… θέλω να είμαι φειδωλός. Θα το δω και θα σας πω αν είναι ή δεν είναι συμβατό. Εμείς, δεν καθυστερούμε κάτι από την πλευρά μας και δεν είναι θέμα διστακτικότητας. Δεν είναι στα χέρια του υπουργείου αυτή τη στιγμή η υπόθεση», τόνισε ο Γιάννης Τσιρώνης στον Βήμα fm.

Την ίδια ώρα, η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τον πόλεμο στην ΑΕΚ.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαφέλφειας – Χαλκηδόνας με το 6ο θέμα να αφορά την ΑΕΚ και την έγκριση ή όχι της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στο υπουργείο για το νέο της γήπεδο, είχε πολλά ενδιαφέροντα θέματα που ειπώθηκαν.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο, ο οποίος ανέλυσε τους λόγους που πρέπει να απορριφθεί η ΜΠΕ που έχει καταθέσει η κατασκευαστική εταιρία «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» που έχει αναλάβει την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο αρχιτέκτονας κ. Μαούνας, εκπρόσωπος της 5μελής ομάδας αρχιτεκτόνων που έκανε τη μελέτη για το γήπεδο, για λογαριασμό του Δήμου. Στην ομιλία του είπε ότι το γήπεδο όπως έχει σχεδιαστεί από την ΑΕΚ δε συνάδει με την περιοχή. «Μια περιοχή μνήμης» είπε, «όπως η Νέα Φιλαδέλφεια, θα «ρημάξει», με τη κατασκευή ενός γηπέδου 30.000 θεατών». Στη συνέχεια, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έκαναν ερωτήσεις στον δήμαρχο και στο αρχιτέκτονα, για να λάβουν απαντήσεις από τον κ. Μαούνα και τον κ. Βασιλόπουλο.

Και εκεί ακούστηκε η εκπληκτική ατάκα από το προεδρείο του Δ.Σ., δείγμα του αρνητικού κλίματος για το γήπεδο της ΑΕΚ που επικρατεί στην Δημοτική Αρχή, «Οι φιέστες τελείωσαν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσιρώνης νεα φιλαδλεφεια γήπεδο αεκ ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ