Επτά νέες υποψηφιότητες και ένα ακόμη βραβείο για τον «Αστακό»! [βίντεο] - iefimerida.gr

Επτά νέες υποψηφιότητες και ένα ακόμη βραβείο για τον «Αστακό»! [βίντεο]

Ο Κόλιν Φάρελ και η Ρέιτσελ Βάις στον "Αστακό"
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κούρσα των βραβείων μπαίνει και πάλι ο «Αστακός», πέντε μόλις μήνες μετά τη βράβευση στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών.

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν οι επτά υποψηφιότητες της ταινίας στα Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Moet British Independent Film Awards): καλύτερης (ανεξάρτητης βρετανικής) ταινίας, σκηνοθεσίας (Γιώργος Λάνθιμος), σεναρίου (Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου), παραγωγής, Α’ ανδρικού ρόλου (Κόλιν Φάρελ), Β’ γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόουλμαν) και Β’ ανδρικού ρόλου (Μπεν Γουίσο).

Επτά νέες υποψηφιότητες και ένα ακόμη βραβείο για τον «Αστακό»! [βίντεο]     | iefimerida.gr 0

Επίσης ήδη διακρίθηκε σε μία από τις έξι τεχνικές κατηγορίες στα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (European Film Awards) – τα λεγόμενα «Ευρωπαϊκά Όσκαρ». Συγκεκριμένα η ενδυματολόγος της ταινίας, Σάρα Μπλένκισοπ, κέρδισε το βραβείο κουστουμιών «για την εξαιρετική χρήση του χρώματος και των σχημάτων στην κατασκευή κάθε πλάνου, με κοστούμια που βοηθούν να υλοποιηθεί το όραμα του σκηνοθέτη».

Οι υποψηφιότητες των Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου για τις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, καλύτερης κωμωδίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και ερμηνειών, θα δημοσιευθούν στις 7 Νοεμβρίου στο φεστιβάλ της Σεβίλης. Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει ένα μήνα μετά και η επίσημη απονομή θα λάβει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο. Αναμένουμε τα νεότερα λοιπόν!

Στο μεταξύ η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας παγκοσμίως έρχεται να συμπληρώσει τις διεθνείς διθυραμβικές κριτικές.

* Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Λάνθιμος Αστακός βραβεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ