Μια βραδιά για τον Μισέλ Ουελμπέκ, με αφορμή την... «Υποταγή» - iefimerida.gr

Μια βραδιά για τον Μισέλ Ουελμπέκ, με αφορμή την... «Υποταγή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το 2015 θα χάσω τα δόντια μου. Το 2022 θα γιορτάσω το Ραμαζάνι». Αυτές είναι «Οι προβλέψεις του μάγου Ουελμπέκ», στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo, που κυκλοφόρησε 24 ώρες πριν το μακελειό στη γαλλική σατυρική εφημερίδα, στις 7 Ιανουαρίου του 2015.

Μια βραδιά για τον Μισέλ Ουελμπέκ, με αφορμή την... «Υποταγή» | iefimerida.gr 0

Και τώρα πάμε στο 2022. Βρισκόμαστε στη Γαλλία, έχουμε εκλογές και στην κυβέρνηση ανέρχεται το κόμμα Μουσουλμανική Αδελφότητα (Fraternité Musulmane) με επικεφαλής τον εμπνευσμένο Ισλαμιστή Μοχάμεντ Μπεν Αμπές. Πως γίνεται αυτό; Το μουσουλμανικό κόμμα αναδεικνύεται σε νικητή στον δεύτερο γύρο των εκλογών, όταν συμμαχούν τα υπόλοιπα κόμματα επειδή φοβούνται πιθανή επικράτηση του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, Εθνικό Μέτωπο (Front National).

Με τον νέο ηγέτη η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη και η σταθερότητα επιτυγχάνονται στη χώρα. Όμως ταυτόχρονα εφαρμόζεται και ο ισλαμικός νόμος. Με άλλα λόγια οι Γαλλίδες αρχίζουν να φορούν μαντήλα, η πολυγαμία νομιμοποιείται και ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μπεν Αμπές προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της Γαλλίας με τα μουσουλμανικά κράτη της Μεσογείου βάζοντας σε εφαρμογή ένα μεγάλο μουσουλμανικό γεωπολιτικό σχέδιο...

Τα παραπάνω δεν είναι ένας τρελός εφιάλτης. Είναι ο κεντρικός άξονας στην υπόθεση του νέου μυθιστορήματος του Γάλλου συγγραφέα Μισέλ Ουελμπέκ με τίτλο «Υποταγή» που κυκλοφορεί στα ελληνικά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου από τις Εκδόσεις της Εστίας. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο με τον τίτλο «Soumission» από τις εκδόσεις Flammarion.

Μια βραδιά για τον Μισέλ Ουελμπέκ, με αφορμή την... «Υποταγή» | iefimerida.gr 1

Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου μυθιστορήματος και στα ελληνικά το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνει σε συνεργασία με τις εκδόσεις της Εστίας στις 9 Νοεμβρίου μια βραδιά αφιερωμένη στον συγγραφέα. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στη βιβλιοθήκη «Octave Merlier» στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα βιβλία:

  • «Υποταγή», μυθιστόρημα. Μετάφραση Λίνα Σιπητάνου
  • «Μορφολογία της τελευταίας όχθης», ποίηση. Μετάφραση Σπύρος Γιανναράς
  • «Ο Ουελμπέκ και η οικονομία του Bernard Maris», δοκίμιο. Μετάφραση Γιώργος Καράμπελας

Εισηγητές της ομιλίας θα είναι ο Γιώργος Καράμπελας (μεταφραστής) και ο Σπύρος Γιανναράς (συγγραφέας, μεταφραστής).

Η εκδήλωση
Βραδιά αφιερωμένη στον Μισέλ Ουελμπέκ
Γαλλικό Ινστιτούτο: Βιβλιοθήκη Octave Merlier, Σίνα 31, Αθήνα, τηλ. 210 3398600, www.ifa.gr
Ημερομηνία: 09/11/2015
Ώρα έναρξης: 19:00
Ελεύθερη είσοδος
Εκδήλωση στα ελληνικά

Το βιβλίο
«Υποταγή», του Μισέλ Ουελμπέκ
Μυθιστόρημα, εκδόσεις της Εστίας
Μετάφραση: Λίνα Σιπητάνου
Κυκλοφορεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ