Παγκόσμιο ρεκόρ Cayenne στη Λάρισα, λέει ο σύμβουλος του ΓΑΠ, Ηρ. Πολεμαρχάκις - iefimerida.gr

Παγκόσμιο ρεκόρ Cayenne στη Λάρισα, λέει ο σύμβουλος του ΓΑΠ, Ηρ. Πολεμαρχάκις

Cayenne
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπρηστικό άρθρο με τίτλο "Το χρέος και τα κροκοδείλια δάκρυα" δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Warwick, ο καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ηρακλής Πολεμαρχάκις για την ελληνική κρίση χρέους και τα αίτιά της, αναφέροντας ως παράδειγμα τις Porsche Cayenne!

Το εμπρηστικό του θέματος έγκειται στο ότι ο κ. Πολεμαρχάκις ούτε λίγο ούτε πολύ ανακηρύσσει την... Λάρισα των 250.000 κατοικων ως "πρωτεύσουσα" των Porsche Cayenne, αφού, σύμφωνα με το άρθρο, η θεσσαλική πόλη κατέχει την παγκόσμια πρωτιά σε κατά κεφαλή πωλήσεις του πανάκριβου μοντέλου Cayenne, της ναυαρχίδας της Porsche.

O κ. Πολεμαρχάκις τονίζει ότι οι μεγάλες πωλήσεις Cayenne στη Λάρισα συγκριτικά με τον πληθυσμό είναι "αξιοπερίεργο" γεγονός αφού η γεωργία στην Ελλάδα δεν γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη. Το 2009, σημειώνει, η γεωργία συνεισέφερε μόνο κατά 3,2% στο ΑΕΠ της χώρας, πέφτοντας στο μισό σε σχέση με το 2000, ενώ σχεδόν το μισό του αγροτικού εισοδήματος προέρχεται από κοινοτικές επιδοτήσεις.

Ένα ακόμα "αξιοπερίεργο" παράδειγμα που δίνει ο κ. Πολεμαρχάκις, για να εξηγήσει πιθανώς την κρίση χρέους στην Ελλάδα, είναι ότι δύο χρόνια πριν ο συνολικός αριθμός Πορσε Καγιέν στους ελληνικούς δρόμους ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των Ελληνων που δήλωναν ετήσιο εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ. Κάτι περισσότερο από όσο κοστίζει μια Καγιέν, σημειώνει με νόημα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Αυτά τα δύο σουρεαλιστικά παραδείγματα χρησιμοποιεί ο κ. Πολεμαρχάκις ως μεταφορά για την οικονομική κατάντια της χώρας. Αφού παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν την κρίση, ο κ. καθηγητής σημειώνει ότι η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή θλιβερή κατάσταση της λόγω του «εύκολου» χρήματος, της διαφθοράς, της αποτυχημένης πολιτικής κουλτούρας και ενός εκπαιδευτικού συστήματος που αποτυγχάνει να δώσει στους νέους πολίτες τις απαιτούμενες δεξιότητες.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ στα Αγγλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ