Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Φλωρεντία είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που η κλασική τέχνη και κουλτούρα παραμένουν τόσο ζωντανές στον ιστό της. Η αρχιτεκτονική της κόβει την ανάσα, από τον καθεδρικό ναό Il Duomo ως το μουσείο τέχνης Uffizi Gallery.


Μόνο εδώ μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει τα έργα του Λεονάρντο ντα Βίντσι και του Μικελάντζελο. Η Φλωρεντία είναι η κατεξοχήν πόλη της ιταλικής Αναγέννησης.
Σήμερα είναι μια πόλη που σε ενθαρρύνει να πιείς ένα καφέ στις μεγάλες πλατείες, να γνωρίσεις από κοντά τις αναγεννησιακές της εκκλησίες και τα παλάτσιο ή να χαθείς στα στενά της παλιάς πόλης. Το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας κατατάχθηκε ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την Ουνέσκο το 1982.

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ταυτόχρονα η Φλωρεντία είναι μια σύγχρονη πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία οικονομικά, ενισχύει τα ταμεία της από την παρουσία εκατομμυρίων τουριστών. Ανέπτυξε, ωστόσο, ραγδαία και την τοπική βιομηχανία στο τομέα των υφασμάτων, των φαρμάκων, του γυαλιού και της κεραμοποιίας. Το Euromonitor αναφέρει ότι ενώ οι τουρίστες άφησαν 16,7 δις λίρες στη Φλωρεντία το 2014, το 2020 αναμένεται να αφήσουν 20,2 δις λίρες.

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 2


«Αυτό που κάνει τη Φλωρεντία σαγηνευτική, εκτός από την αυτονόητη ομορφιά της κλασικής πόλης, είναι η πολυχρωμία της, παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις», δηλώνει στην Independent ο Andrea Panconesi, επικεφαλής της φίρμας πολυτελών ειδών Luisa Via Roma. «Ενα σταυροδρόμι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, η πόλη εξακολουθεί να αναδεικνύει την πλούσια ιστορία της αλλά ταυτόχρονα αγκαλιάζει την καινοτομία και στηρίζει τις νέες επιχειρήσεις», προσθέτει.

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Πράγματι, η Φλωρεντία είναι η πόλη-κλειδί για ττην βιομηχανία του ρούχου. Οι ιταλοί σχεδιαστές Gucci, Roberto Cavalli, Emilio Pucci και Salvatore Ferragamo έχουν την έδρα τους στη Φλωρεντία. Ο τελευταίος έχει μάλιστα και μουσείο μόδας, το οποίο άνοιξε το 1995, αφιερωμένο στα πρωτότυπα παπούτσια του.

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Το περιοδικό μόδας Vogue περιγράφει την Φλωρεντία ως «την πέμπτη πρωτεύουσα μόδας στον κόσμο».
«Η πλούσια ιστορία της Φλωρεντίας στη μόδα προέρχεται από την Αναγέννηση και ακόμη πιο πίσω από τον Μεσαίωνα», αναφέρει ο Panconesi. Μεγάλοι ιταλοί σχεδιαστές εγκαταστάθηκαν στην πόλη από τον προηγούμενο αιώνα και έκαναν την Φλωρεντία μια από τις πρωτεύουσες μόδας στον κόσμο.

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Δύο φορές το χρόνο, η Φλωρεντία φιλοξενεί το Pitti Immagine Uomo trade show, το γεγονός που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των αγοραστών και των editors οι οποίοι παρουσιάζουν τις νέες τάσεις στη μόδα. Η Emily Norval, εκδότρια του περιοδικού μόδας WeAr, λέει ότι το Pitti Uomo είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια σόου για τους παίκτες στην βιομηχανία της μόδας.

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Ας σημειωθεί ότι η Φλωρεντία φιλοξενεί 16 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, τεράστιος αριθμός για μια πόλη 350.000 κατοίκων. Είναι ένα μέρος όπου μόλις θαυμάσεις τα ιστορικά κτίρια και τον πολιτισμό της, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο και να εξερευνήσεις την πιο όμορφη επαρχία του κόσμου, την Τοσκάνη.

Φλωρεντία, η πόλη που συνδυάζει κλασικό πολιτισμό και μπίζνες [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φλωρεντία πολιτισμός μπίζνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ