Η παρέλαση του «ΟΧΙ» τρομάζει υπουργούς και βουλευτές - iefimerida.gr

Η παρέλαση του «ΟΧΙ» τρομάζει υπουργούς και βουλευτές

Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επέτειος του ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου φαίνεται να τρομάζει πολλούς βουλευτές και υπουργούς λόγω του κλίματος αποδοκιμασίας που επικρατεί. Πολλοί δεν κρύβουν πως θα επικαλεστούν ασθένεια, προκειμένου να μην παρευρεθούν στις παρελάσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον φόβο του... λιντσαρίσματος!

Αφενός η έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα, σε συνδυασμό με το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην Παιδεία, έχει προβληματίσει τόσο τους βουλευτές όσο και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς δεν ξέρουν πως θα αντιδράσει ο κόσμος αλλά ούτε και οι μαθητές. Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας δεν αποκλείουν και ακραίες ακτιβιστικές κινήσεις.

Οι καθηγητές με περιβραχιονια, οι μαθητές περιφρονούν

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ετοιμάζουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενώ θα συνοδεύουν τους μαθητές φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Στα σχολεία αναμένεται να αναρτηθούν μαύρες σημαίες.

Στη Βέροια, λίγες ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την απελευθέρωσης της πόλης, οι μαθητές έστρεφαν αλλού το πρόσωπό τους από τους επίσημους.

Στη Λευκάδα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, κατέθεσε πρόταση ώστε κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη θέση των επισήμων να βρίσκεται μόνο η ελληνική σημαία.

Ήδη στο Facebook έχουν δημιουργηθεί ομάδες διαμαρτυρίας που καλούν τον κόσμο να αναρτήσει στα μπαλκόνια, δίπλα στην ελληνική σημαία ένα πανό με το σύνθημα «ΟΧΙ», ενώ κυκλοφορεί ευρέως το παρακάτω μήνυμα:

«Παρακαλούνται οι μαθήτριες και οι μαθητές και όποιος άλλος συμμετάσχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όταν έρθει η ώρα των επισήμων, να στρέψουν τα κεφάλια προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σταματήσουν μπροστά τους με γυρισμένη την πλάτη. Η νεολαία της χώρας την ημέρα του μεγάλου «ΟΧΙ» δεν θα χαιρετίσει ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Διαδώστε»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ