Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη - iefimerida.gr

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, με την ΠΝΟ να πραγματοποιεί 48ώρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η απεργία ξεκινά στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας με την Ομοσπονδία να καλεί ειδικά τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Παράλληλα, ζητά τόσο την κατανόηση του επιβατικού κοινού όσο και τη συμπαράστασή τους μιας και, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες αλλά όλη την κοινωνία.

Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 48ωρη απεργία πλοία ΠΝΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ