Μεϊμαράκης: Ο Βαρουφάκης έφερε τις τράπεζες στο χείλος του γκρεμού

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.

«Ξέχασαν όσα έλεγαν προεκλογικά για τις συνοπτικές διαδικασίες. Η κυβέρνηση υποβαθμίζει το κοινοβούλιο και πλήττει τους θεσμούς. Η απάντηση δεν είναι ''και εσείς τα κάνατε''. Εσείς δεν ήρθατε για να κάνετε τα ίδια», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για να προστατευθούν οι καταθέτες και να αποφευχθεί το «κούρεμα» καταθέσεων.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών. «Η κυβέρνηση έφερε τις τράπεζες στο χείλος του γκρεμού. Ηταν ο Βαρουφάκης που το έκανε και γύρισε χαρούμενος σπίτι και είπε ''ντάρλινγκ έκλεισα τις τράπεζες''», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας ως έγκλημα το οποίο πληρώνουν όλοι οι Ελληνες τα capital controls

«Η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη σε θεωρίες παιγνίων... Τότε που χειροκροτούσατε τον Βαρουφάκη», είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν κυβερνιέται και αυτό κοστίζει ακριβά. «Είπατε ότι θα κυβερνήσετε τη δεύτερη φορά, αλλά ούτε τώρα κυβερνάτε», τόνισε.

«Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Ο Τσίπρας είπε ότι δεν είναι καπετάνιος παντός καιρού. Δηλαδή στη φουρτούνα δεν μπορεί; Μόνο όταν είναι ήρεμα τα νερά; Να ανέβετε όλοι μαζί στη γέφυρα και να πιάσετε το τιμόνι», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ