Θεωρίες συνωμοσίας: Η CIA σκότωσε τον Γάλλο επικεφαλής της Total το 2014 - iefimerida.gr

Θεωρίες συνωμοσίας: Η CIA σκότωσε τον Γάλλο επικεφαλής της Total το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 20 Οκτωβρίου 2014, ο επικεφαλής της Total, Christophe de Margerie, σκοτώθηκε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας. Την ώρα που απογειωνόταν το αεροπλάνο χτύπησε σε ένα εκχιονιστικό, σκοτώνοντας άλλα τρία άτομα στην πίστα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πιλότοι είδαν το εκχιονιστικό στην πίστα αλλά δεν εκτίμησαν ότι είναι επικίνδυνο.

Θεωρίες συνωμοσίας: Η CIA σκότωσε τον Γάλλο επικεφαλής της Total το 2014 | iefimerida.gr 0


Σήμερα, 1 χρόνο μετά το δυστύχημα, μια απίστευτη πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας: ότι ο θάνατος του επικεφαλής της γαλλικής Total ήταν παραγγελία της CIA, γράφει η Le Monde.
Σύμφωνα με την πληροφορία, η CIA ήθελε να κάνει τον επικεφαλής της γαλλικής Total να σωπάσει, γιατί είχε τοποθετηθεί εναντίον των κυρώσεων στη Ρωσία, σε μια συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντίμτρι Μεντμέντεφ.

Θεωρίες συνωμοσίας: Η CIA σκότωσε τον Γάλλο επικεφαλής της Total το 2014 | iefimerida.gr 1


Ολες οι μεγάλες εφημερίδες και σάιτ στον κόσμο αναπαράγουν αυτή την πληροφορία, η οποία προφανώς, δεν έχει μια συγκεκριμένη ή επώνυμη πηγή. Η Wall Street Journal έγραψε για την πληροφορία αυτή:
«Όταν το αφεντικό της Total, ο Christophe de Margerie, σκοτώθηκε, έμοιαζε με δυστύχημα. Οι τηλεθεατές της Ρωσίας είχαν ωστόσο μια εντελώς διαφορετική άποψη και η υπόθεση μιας συνωμοσίας δεν μπορούσε να αποκλειστεί. Εξάλλου, ο κ. ντε Μαργκερί ήταν αντίθετος με τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία και οι ΗΠΑ ήθελαν να τον κάνουν να σωπάσει. Αυτή η ιστορία παρουσιάστηκε στη Ρωσία όχι από έναν κάπως τρελό εθνικιστή αλλά από έναν τηλεπαρουσιαστή», έγραψε η αμερικανική εφημερίδα.
Και η εφημερίδα Le Monde συνεχίζει στο δικό της άρθρο:
«Το σενάριο μιας συνωμοσίας από την CIA αναλύεται στο άρθρο σαν μια παράλογη άποψη. Ο αμερικανός δημοσιογράφος αναρωτιέται που η πληροφορία δίνεται από έναν παρουσιαστή, δουλειά του οποίου είναι να παρουσιάζει τα γεγονότα. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι η αμερικανική εφημερίδα έγραψε τα τρία γράμματα C I A, σίγουρα έγινε ανάρπαστη από όσους αγαπούν τις θεωρίες συνωμοσίας».
«Προς το παρόν δεν έχουμε βρει τον Ρώσο τηλεπαρουσιαστή που αναφέρθηκε σε συνωμοσία», συνεχίζει η Le Monde και παραθέτει τα εξής:
1. Σύμφωνα με το άρθρο της Wall Street Journal, το ρωσικό κανάλι ανέφερε ότι «η υπόθεση μιας συνωμοσίας δεν αποκλείεται».
2. Σύμφωνα με το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό The Week «ένα ρωσικό κανάλι βλέπει μια συνωμοσία της CIA πίσω από το αεροπορικό δυστύχημα»
3. Το σάιτ site WikiStrike που ειδικεύεται σε τρελές υποθέσεις και σενάρια έγραψε ότι «σύμφωνα με τους Ρώσους, ο επικεφαλής της Total δολοφονήθηκε από την CIA.
4. To σάιτ « Stopmensonges.com » έγραψε ότι οι Ρώσοι ταξινόμησαν ως δολοφονία από την CIA τον θάνατο του αφεντικού της Total».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θεωρίες συνωμοσίας Total CIA δολοφονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ