Γαλέτες πατάτας, πολύ γευστικές

Είναι μια φανταστική παραλλαγή της παραδοσιακής τηγανητής πατάτας και συνοδεύει όλα τα φαγητά. Οι γαλέτες τρώγονται και μόνες τους, με μια σαλάτα και ένα τυρί.

Υλικά
2-3 πατάτες

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ή δύο σκελίδες σκόρδο (εξαρτάται τι γεύση προτιμάτε)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (ή και αραβοσιτέλαιο για καλύτερο χρώμα)
  • Προαιρετικά, βάλτε αρωματικά χόρτα –Φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Με τρίφτη, τρίψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι χοντροκομμένα
  • Πιέστε τα λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ
  • Προσθέστε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
  • Είναι έτοιμο να το τηγανίσετε
  • Σε ένα καλό τηγάνι βάλτε το λάδι
  • Τηγανίστε τις γαλέτες σαν τις τηγανίτες, μικρή ποσότητα κάθε φορά
  • Πιέστε τις ελαφρά για να ξεροψηθούν
  • Αν δεν τις θέλετε ξεροψημένες, βάλτε μεγαλύτερη ποσότητα σε κάθε γαλέτα
  • Γυρίστε τις και από την άλλη πλευρά για να καλοψηθούν

Μπορείτε να τις κάνετε και πιο ..χοντρούλες. Καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο γάλα.

Πολύ νόστιμες με αρωματικά μέσα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γαλέτες πατάτα αυγό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ