To καινούργιο Honda Clarity FCV που κινείται από ενεργειακές κυψέλες

Η Honda παρουσίασε επίσημα στο Τόκιο το Clarity FCV, το νέο της μοντέλο με ενεργειακές κυψέλες που διαθέτει την καινοτομία να διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποτελούν το σύστημα πρόωσής του, από τις κυψέλες μέχρι τον ηλεκτροκινητήρα, στο χώρο που κανονικά καταλαμβάνει ένα συμβατικός V6 μαζί με το σύστημα μετάδοσης.

Αυτό έγινε εφικτό χάρη στη μείωση του μεγέθους των ενεργειακών κυψελών, ενώ παράλληλα αυξήθηκε και η ενεργειακή πυκνότητά τους. Παράλληλα οι σχεδιαστές της Honda μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα εσωτερικό ανάλογο ενός οικογενειακού μοντέλου με μήκος σχεδόν 4,90 μέτρα, κάτι όχι δεδομένο για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Το σύστημα πρόωσης του Clarity FCV αποδίδει 177 ίππους, δεν υπάρχει ανάγκη ύπαρξης κιβωτίου ταχυτήτων, έχει αυτονομία που φτάνει μέχρι και τα 700 χιλιόμετρα, ανεφοδιάζεται μέσα σε μόλις 3 λεπτά, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η Honda θα λάβει μέρος στο πρότζεκτ HyFIVE, μαζί με άλλες 4 αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ