Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες - iefimerida.gr

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Σάββατο το βράδυ, στις 19.30, ο Δημήτρης Στεφανάκης παρουσιάζει το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Ο χορός των ψευδαισθήσεων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες, στο Παγκράτι.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες | iefimerida.gr 0

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Στεφανάκη ξεκινάει με μιαν αυτοκτονία που προκαλεί συζητήσεις και διχάζει ολόκληρη τη χώρα. Ο θρυλικός Αλεκίνος βάζει τέλος στη ζωή του. Ο φίλος του Μάνος Πιερίδης θυμάται όλα όσα έζησαν μαζί, αναπολεί ευτυχισμένες στιγμές από τη νιότη και την τότε παρέα τους. Πρωταγωνίστρια των αναμνήσεων του είναι η Έλια, ένας νεανικός και ανεκπλήρωτος έρωτας που ο Μάνος ξαναβρίσκει μπροστά του στην Αθήνα της κρίσης, και ο Σέργιος που έχει γίνει πια επιτυχημένος δικηγόρος. Μικρά και μεγάλα επεισόδια οδηγούν τους πρωταγωνιστές της ιστορίας στο σήμερα.

Μετά την πολυδιαβασμένη «Τριλογία του κοσμοπολιτισμού», που περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα «Μέρες Αλεξάνδρειας», «Φιλμ Νουάρ» και «Άρια», ο Δημήτρης Στεφανάκης γράφει ένα μυθιστόρημα για τη σημερινή Ελλάδα, με στόχο να αφηγηθεί «το μικρό έπος του ανθρώπου της καθημερινότητάς μας», όπως είπε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Εριφύλη Μαρωνίτη. Ο συγγραφέας ξεκινάει από την ανέμελη δεκαετία του '90, την εποχή των μεγάλων ψευδαισθήσεων όπου όλα έμοιαζαν να είναι εύκολα, για να καταλήξει στην ταραγμένη Αθήνα του 2011. Η χώρα αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κρίση, ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται βυθισμένος στην θλίψη, στην αμηχανία, στο άγχος. Οι μέρες είναι δύσκολες για όλους. Και οι ήρωες του Στεφανάκη, τόσο αληθινοί που θα μπορούσαν να είναι φίλοι μας, περνούν τις δικές τους δοκιμασίες.

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες | iefimerida.gr 1

Ο Δημήτρης Στεφανάκης ξεχώρισε πριν από μερικά χρόνια με την έκδοση του μυθιστορήματος «Μέρες Αλεξάνδρειας» που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε στη Γαλλία, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τιμήθηκε με το Βραβείο Prix Mediteranée Etranger, που δίνεται στη Γαλλία σε ένα μεταφρασμένο μυθιστόρημα που προέρχεται από χώρα της Μεσογείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί μεγάλοι συγγραφείς όπως ο Ουμπέρτο Έκο, ο Αντόνιο Ταμπούκι, ο Ορχάν Παμούκ και ο Άμος Όζ. Ο Δημήτρης Στεφανάκης κέρδισε επίσης Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011, ενώ την ίδια χρονιά ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Prix du Livre Européen (Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος). Για το σύνολο του έργου του ο συγγραφέας τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων

Με τον Δημήτρη Στεφανάκη θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Εριφύλη Μαρωνίτη.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει μουσικά με το ακορντεόν ο συνθέτης Μάριος Στρόφαλης

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες | iefimerida.gr 2


INFO
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30
Βιβλιοπωλείο Πλειάδες, Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ